Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora v Mladé Boleslavi neubránila častá oslabení

Sport

23.11.2014 aktualizováno 23.11.2014 21:32

Autor: rhe

Ve 23. kole zajížděla Mora do Mladé Boleslavi, kde se hrálo letošní druhé derby nováčků. To první vyhrál v plecharéně Bruslařský klub 4:1. V Mladé Boleslavi se hrálo téměř stále v přesilové hře. Bohužel Kohouti inkasovali čtyřikrát a skórovali dvakrát v závěru ve dvojnásobných přesilovkách. Bolka tak vyhrála nad Morou 4:2.

Trenéři Fiala s Dopitou po delší době vystřídali brankáře, místo Vošvrdy poslali do branky Trvaje. V útoku nahradil Aleše Jergla Jakub Matai. Zápas začal zajímavě. Po čtyřiatřiceti sekundách už byli na trestné tři hráči. Z toho dva z Mory, Marosz a Patera. A přesilovku 4 na 3 ihned využil David Výborný. Ve hře 4 na 4 pak málem srovnal Radek Dlouhý, když mu nechal v tandemu puk Radim Kucharczyk, ale Rittich jeho golfák vychytal. A pak šla Mora zase za katr, tentokrát Roman Rác a další využítí přesilovky Bolky, tentokrát prostřelil Trvaje Milan Hruška, 2:0. Olomoučtí trenéři si vzali oddechový čas, aby tým uklidnili.
Hanáci hru zpřesnili, přidali na agresivitě, ale větší šanci si dlouho nemohli vypracovat. Přesilovku Olomouce pak utnul faulem Skrbek a domácí forvard Lenc se pak v přesilovce opět trefil. Třetí využitá přesilovka Bolky a 3:0 pro domácí. Olomouci se v početní převaze nedařilo, v závěru zamkla čtyři bránící domácí hráče v obranném pásmu, ale v největší šanci netrefil Dlouhý sám před brankou pas od Kucharczyka.
Ve druhé části mohli bruslaři zvýšit, po akci Musila s Mikulíkem pálil do odkryté branky obránce Čermák, který naštěstí pro Moru trefil vracejícího se Jiřího Trvaje. V polovině duelu pak mohl snížit Jan Knotek. Po Zuzinově průniku na bývalého brankáře Jihlavy Ritticha nevyzrál. Emoce pak vzedmul zákrok loktem Radka Dlouhého na Michala Broše, po kterém zůstal odchovanec Mory v dresu Mladé Boleslavi ležet na ledě. Dlouhý dostal trest 5 + do konce utkání. Kohouti pak hráli po dalším vyloučení Skbka tři minuty ve třech. Tři stateční Vyrůbalík, Majeský a Patera spolu s Trvajem ubránili dvojnásobnou početní převahu a udrželi Moru v utkání. Po druhé třetině tak HC Olomouc prohrával v Mladé Boleslavi stále 3:0.

Třetí třetina začala opět dvěma vyloučeními Hanáků. Na trestnou lavici šli Majeský s Cibákem, Kohouti bránili téměř dvě minuty pouze ve třech. Mora se opět ubránila, ale myslet v oslabení na snížení vedení Bolky moc nemohla pomýšlet. Další tresty přišly po faulech Mataie a Majeského, Kohouti už si pomalu mohli měnit přechodné bydliště na ulici s názvem trestná lavice. Další přesilovku Bolky tak využil ve 47. minutě obránce Stříteský, 4:0.
V 50. minutě uháněl na Ritticha sám Zuzin, ale na chvíli ztratil kontrolu nad kotoučem a také náskok a pod tlakem vracejícího se Robara už nedokázal Ritticha překonat. V samotném závěru hrála téměř dvouminutovou přesilovku i Olomouc a minutu a půl před koncem Pavel Patera překonal Ritticha. Pak jel sám na branku Herman, Čermák jej fauloval, a byť se nepískalo trestné střílení, hrála Mora další přesilovku 5 na 3. A přišla další branka. Osmnáct vteřin před koncem se trefil Jakub Herman.
"Mladá Boleslav dokázala hned z prvních dvou přesilovek skórovat a zklidnit se, takže utkání se mi samozřejmě nehodnotí dobře. I proto, že bylo pro diváka nepochybně škaredé. Rozkouskované, s velkým počtem vyloučených. Velmi nás mrzí faul na Michala Broše, to považuji za velkou kaňku. Určitě můžu mluvit za Radka Dlouhého, když řeknu, že to nebyl úmysl. Faul to byl, o tom není pochyb, ale Radek to takhle určitě nechtěl. Kdo hokej hrál, tak ví, že faul na hlavu se dá jen těžko zařídit. Byla to shoda okolností, Radek mu šel do těla, ale Michal se bohužel sehnul," hodnotil duel asistent trenéra Mory Jiří Dopita.
Hanáci tak prohráli v Mladé Boleslavi 4:2. V dalším utkání hostí Mora v úterý v plecharéně Škodu Plzeň.

BK Mladá Boleslav4:2HC Olomouc
(3:0, 0:0, 1:2)
Branky:1. Výborný (Stříteský, Broš), 4. Hruška (Klimenta, Broš), 16. Lenc (Mikulík, Výborný), 47. Stříteský (Výborný, Mikulík) - 59. Patera (Marosz, Houdek), 60. Herman (Zuzin, Skrbek)
Rozhodčí:Šír, Hradil – Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 11:13, navíc Dlouhý (OLO), 5 + DKU.
Využití:4:2.
V oslabení:0:0.
Diváků:3 790.
Sestava BK Mladá Boleslav:Rittich (Růžička M.) – Stříteský, Vidmar, Hruška, Kučný, Robar, Trška, Čermák – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Výborný, Lenc – Látal, Vrbata, Pacovský – Rys, Musil, Kubica. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Sestava HC Olomouc:Trvaj (Vošvrda) – Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner – Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Matai – Laš, Herman, Zuzin – Dlouhý, Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz