Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je -0.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora překonala v Pardubicích Halásze jen jednou a potřetí venku prohrála

Sport

21.9.2014 aktualizováno 21.9.2014 20:14

Autor: rhe

V 5. kole Tisport extraligy zajížděla olomoucká Mora na led Pardubic. V pátek Kohouti prohráli v Brně s Kometou. Ve třetím venkovním duelu se chtěli pokusit o první body na ledě soupeře. Za Pardubice chytal Tomáš Halász, za Moru Tomáš Vošvrda, konal se tak souboj loňské brankařské dvojice Mory. Úspěšnější byl nakonec brankář Pardubic, domácí porazili Moru po boji 3:1.

Trenéři Fiala s Dopitou postavili do branky po dvou utkáních zase Tomáše Vošrvdu. V obraně si při nemoci Skrbka poprvé zahrál Jakub Bartoň a v útoku při absenci Radima Kucharczyka i Matěj Pekr. V brance Pardubic nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům Tomáš Halász, a proti Olomouci si tak i on odbyl letošní extraligovou premiéru.
Ve 40. sekundě duelu dostali Kohouti touš do sítě, ale Cibákův gól nebyl rozhodčími uznán pro posunutou pardubickou branku. V 6. minutě mohly jít do vedení Pardubice, to by ale Jan Kolář musel trefit prázdnou branku hostí. V přesilovce při vyloučení Staňka pak mohla Mora inkasovat po velké šanci Špačka. Kohouti pak hráli další tři oslabení. Tři vteřiny před skončením toho posledního nahodil puk na branku Čáslava a schovaná střela unikla pozornosti Tomáše Vošvrdy a skončila za jeho zády. Hlavně díky čtyřem přesilovkám byl poměr střel v první třetině 17:4 pro domácí.
Druhou část začala Mora famózně. Gól "Made in Slovakia" v 56. vteřině 2. třetiny vsítil po Rácově přihrávce zpoza branky Martin Cibák, který překonal Halásze trefou nad lapačku. Pardubice byly chvíli opařené, ale ve 24. minutě mohly jít do vedení. Cetkovského tutovku však chytil Vošvrda.
Mora si zahrála přesilovku poprvé ve 29. minutě. Mohla jít do vedení. Houdek hledal u tyčky Pateru, kterému puk přeskočil hokejku. Hned po skončení trestu Cetkovského domácí málem udeřili. Sýkorův pokus skvěle kryl Vošvrda. V další početní převaze Kohoutů pak Petr Sýkora blafákem už obešel olomouckého gólmana, naštěstí pro Hanáky trefil jen boční síť.
Ve 35. minutě měl další obrovskou šanci Pavel Patera, zblízka puk nedotlačil za Halásze. Gól nepadl ani ze třetí přesilovky hostí ve druhé periodě.

Třetí třetina začala možností "Perníkářů", Tybor zkoušel dvakrát překonat Vošvrdu, při druhém pokusu byl faulován Cibákem, a domácí tak hráli pátou přesilovku v utkání, kterou Hanáci přestáli bez ztráty kytičky. Kohouti při své čtvrté početní převaze prověřili Halázse Rácem a Hrňou, ale ani oni skórem nepohnuli. Čtyři minuty před koncem to zkoušel z křídla Jergl, na druhé straně pak ujeli Tybor s Radilem a druhý jmenovaný poslal Pardubice do vedení. Mora se snažila v power-play srovnat, Rostislav Marosz pálil dvacet vteřin z mezikruží. Střelu však obrana Pardubic zablokovala a Radil pak dovezl puk do prázdné branky a svojí druhou trefou v duelu stanovil konečný stav na 3:1.
"Byli jsme rádi, že po první třetině ztrácíme jen jeden gól. Pardubice měly místy drtivou převahu, hrály čtyři přesilovky a jasně nás přestřílely. Po našem gólu na začátku druhé třetiny se síly srovnaly. Bohužel jsem tři minuty před koncem udělali taktickou chybu, když tři hráči propadli v útočném pásmu. Trápí nás nedostatek střelby, hlavně v přesilovkách. Dnes jsme měli na to, abychom si alespoň jeden bod odvezli," řekl k zápasu asistent trenéra HCO Jiří Dopita.
Další utkání hraje HC Olomouc v pátek, doma hostí Liberec.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice3:1HC Olomouc
(1:0, 0:1, 2:0)
Branky:19. Čáslava (Špaček), 56. Radil (Tybor, Nahodil), 60. Radil (Čáslava) – 21. Cibák (Rác) .
Rozhodčí:Hradil, Šír – Kis, Lučan.
Vyloučení:4:5.
Využití:1:0.
Diváků:7 624.
Sestava HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:Halász (Kristan) – Čáslava, Píša, Ščotka, Benák, Kočí, Gregorc, Havlík – Sýkora Zohorna, Semorád – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Špaček, Starý – Voženílek, Kaut, Cetkovský. Trenér: Zdeněk Venera.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda (Trvaj) – Staněk, Houdek, Vyrůbalík, Bartoň, Rašner, Majeský, Škůrek – Diviš, Patera, Hrňa – Cibák, Marosz, Rác – Laš, Matai, Pekr – Buc, Zuzin, Jergl. Trenér: Petr Fiala.
Reklama

Ruční mytí aut ŠANTOVKA

Katalog firem » Auto - moto » Čištění automobilů, mycí centra

Vážení klienti, představujeme Vám RUČNÍ MYTÍ OLOMOUC, jedná se o jedno z největších mycích center pro motoristy v ČR o rozloze více jak 350 m2, najdete nás v podzemních garážích GALERIE...