Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora se v Třinci držela jen do poloviny duelu

Sport

14.9.2014 aktualizováno 14.9.2014 18:08

Autor: rhe

Hokejisté Olomouce nastoupili ve 2. kole Tipsport extraligy na ledě jednoho z favoritů Třince. Oceláři přes léto přebudovali kádr a hrají v nové moderní Werk Aréně. V přípravě v ní Mora vyhrála 2:1. V extraligovém střetnutí šla Olomouc do vedení už ve 13. sekundě, ale domácí pak zápas otočili a výsledkově definitivně odskočili po polovině utkání. Oceláři nakonec porazili Kohouty 6:1, hattrick dal domácí útočník Plíhal.

Trenéři Fiala s Dopitou poslali do branky opět Vošrvdu, v obraně byl sedmým bekem místo Škůrka Rašner a v útoku nahradil z uktání se Slavií odstoupivšího Jana Knotka Radim Kucharczyk. Třinec prohodil oproti prvnímu duelu brankáře, chytal Hrubec, v útoku šli k sobě opět Adamský s Polanským a k nim Irgl, obrovská útočná síla.
Kohouti začali v Třinci snově. Laš vypáli už v první akci, Hrubec vyrazil k Hrňovi a hráč hostující na Hané právě z týmu Ocelářů poslal Olomouc do vedení ve třinácté sekundě. Vedení vydrželo hostím necelé čtyři minuty. Na trestné byl Cibák, když Klesla vypálil a Kreps tečoval za záda Vošvrdy, 1:1. V 8. minutě už Třinec vedl. Akci druhé pětky (asistence Adamský, Polanský) zakončil Zbyněk Irgl.
Mora se dostala k možnosti vyrovnat v 18. minutě. Hrála přes půl minuty pět na tři a pak minutu pět na čtyři, ale vytěžila jen Houdkovu tyč. První třetinu tak vyhráli domácí 2:1.
Ve druhé třetině začali svěřenci Petra Fialy a Jiřího Dopity velkým tlakem. Šance měli Cibák s Maroszem, ale Hrubec branku ustrážil. Do hry se dostal i Kucharczyk s Jerglem a také si vytvořili dobré střelecké příležitosti. Po polovině utkání se však Třinec z tlaku dostal a pak zápas rozhodl. Ve 32. mniutě opět zafungovala spolupráce Adamský-Polanský, o dvě minuty později uplatnil důraz na brankovišti Plíhal a bylo to 4:1. Mora měla v závěru třetiny přesilovku, šanci si bohužel nevypracovala.
Ve třetí části pokračovalo třinecké navyšování náskoku. Dvakrát se trefil Tomáš Plíhal, zvýšil už na 6:1 a dosáhl hattricku. Mora nepřestávala bojovat, větší šanci měl Tomáš Houdek v přesilovce, ale pálil jen do Hrubce. V závěrečné desetiminutovce už domácí trenéři přestali posílat na led Polanského útok a zápas se dohrál.
"Utkání se mi nehodnotí jednoduše. Do stavu 2:1 si myslím, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Měli jsme výborný nástup, dostali se rychle do vedení. Pak jsme dostali ale góly v oslabení. Začátek druhé třetiny jsme měli výborný, byly tam nějaké šance, abychom srovnali krok. Později, když už domácí vedli o dvě, tři branky, jsme se položili. Poslední dvacetiminutovka už se hrála jen na jednu bránu. Třinec hrál v pohodě, dělal si na ledě co chtěl. Za první polovinu zápasu hráči zaslouží pochvalu, za druhou nikoliv," hodnotil zápas asistent trenéra HCO Jiří Dopita.
V dalším kole hostí Mora na svém ledě již v úterý mistra extraligy ze Zlína.

HC Oceláři Třinec6:1HC Olomouc
(2:1, 2:0, 2:0)
Branky:6. Kreps (Klesla, Roth), 8. Irgl (Adamský, Polanský), 32. Adamský (Polanský, Irgl), 33. Plíhal (Kreps), 43. Plíhal (Orsava, Kreps), 52. Plíhal (Irgl, Roth) - 1. Hrňa (Laš, Patera).
Rozhodčí:Lacina, Pešina - Bláha, Špůr.
Vyloučení:5:7.
Využití:3:0.
Diváků:5 032.
Sestava HC Oceláři Třinec:Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Nosek, L. Doudera - Kreps, Plíhal, Matuš - Irgl, Polanský, Adamský - Jašek, Žejdl, Orsava - Dravecký, Kindl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sestava HC Olomouc:Vošvrda - Houdek, Skrbek, Majeský, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, od 21. navíc Rašner - Hrňa, Patera, Laš - Matai, Cibák, Švaňhal - Rác, Marosz, R. Dlouhý - Kucharczyk, Jergl. Trenéři: Fiala a Dopita.
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip