Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora má Strapáče a plán přípravných utkání

Sport

23.5.2016

Autor: rhe

Hokejisté HC Olomouc makají v letní přípravě na další extraligovou sezonu. Ta končí na konci června, pak dostanou hráči dovolenou a potkají se na začátku srpna na ledě. První přípravný zápas je v plánu 2. srpna, první domácí pak 9. srpna se Zlínem. Kohouti odehrají deset utkání, z nich tři doma. Utkají se také s celkem KHL Nižnij Novgorod. V sestavě HCO už bude také další posila do útoku. Do Olomouce přichází z Vítkovic důrazný forvard Petr Strapáč.

Další posila HC Olomouc Petr Strapáč. Další posila HC Olomouc Petr Strapáč. Foto: ČTK/Petr Sznapka

První přátelské utkání odehrají Kohouti už 2. srpna na ledě Jihlavy. Dukla slaví 60 let a pořádá Dukla Cup, na kterém se kromě domácích sejdou ještě další tři týmy. Mezi nimi právě i Olomouc, která turnaj zápasem s týmem z Vysočiny otevře. O dva dny později vyrazí Hanáci do Třince. Přípravné utkání s Oceláři už je tradicí, v minulém roce se z výhry 2:0 v moderní hale třineckého výběru radovali právě Kohouti.
Doma se olomoučtí hokejisté představí poprvé 9. srpna, kdy přivítají Zlín. Utkání s Ševci bude zajímavé zřejmě především pro nováčka Hanáků, útočníka Tomáše Fořta, který přišel do Olomouce v rámci hostování právě ze Zlína. Ani po zápase s týmem pod vedením trenéra Vlacha si Mora příliš neodpočine. Už 11. srpna zamíří Kohouti na východ Čech, a to do Hradce Králové.
Téměř o týden později vyrazí autobus s Hanáky znovu do Jihlavy. Na Horáckém zimním stadionu ale tentokrát 16. 8. nejprve změří síly s atraktivním soupeřem z KHL, Torpedem Nižnij Novgorod, za který v sezoně 2009/2010 chytala nová posila Mory Martin Faler. Hvězdami nabitý tým vypadl v play-off Kontinentální hokejové ligy ve čtvrtfinále s pozdějším finalistou CSKA Moskva. Hrají za ně takoví hráči jako například Alexander Frolov, Sergej Kostycin nebo Kaspars Daugavins. Ve čtvrtek 18. srpna vyzvou Hanáci také v Jihlavě karlovarskou Energii. Oba zápasy se odehrají v rámci jihlavského Dukla Cupu.
Poté čekají olomoucké hokejisty dvě odvety. Tu první sehrají ve Zlíně, a to 23. 8., dva dny na to se svěřenci trenéra Venery představí znovu doma, tentokrát ale vyzvou Hradec Králové. Na domácím ledě sehrají Hanáci i poslední prázdninový duel, kdy do plechárny dorazí slovenský Trenčín. Přípravná utkání před novou sezonou uzavřou Kohouti 1. září, a to na Slovensku, odvetou s Duklou Trenčín.
Kompletní plán přípravy

Kohoutí zatím polykají tréninkové dávky v suché přípravě. Ta jim skončí na konci června. Kohoutí zatím polykají tréninkové dávky v suché přípravě. Ta jim skončí na konci června. Foto: Jan Procházka

Na Hanou přichází z Vítkovic Petr Strapáč

Ofenzivní řady Mory rozšíří další nová tvář! Bývalý vítkovický útočník Petr Strapáč strávil většinu své kariéry právě v ostravském klubu, v roce 2012 oblékl i dres českého národního týmu. V lednu letošního roku ovládl bodování Radegast indexu.
První kroky na bruslích dělal útočník Petr Strapáč na vítkovickém ledě. V ostravském klubu strávil celou svou další kariéru, už jako junior si ale zkusil několik zápasů za A tým Poruby a Havířova. Šestadvacetiletému forvardovi vyšla především sezona 2013/2014, kdy si ve čtyřiceti osmi zápasech připsal jedenáct gólů a sedm nahrávek. Nyní už olomouckému centrovi se daří vyhýbat se i trestné lavici. Mezi muži si vždy odseděl maximálně 35 trestných minut. Strapáč v lednu minulého roku navíc vyhrál měsíční bodování Radegast indexu. Před dvěma lety přibrzdilo hráče, který ve Vítkovicích nosil číslo 43, zranění břišního svalu, které jej na delší dobu vyřadilo ze hry. I proto odehrál v sezoně jen osm utkání, v sezoně 2015/2016 už to ale bylo čtyřicet tři zápasů, ve kterých Strapáč dva góly vstřelil a na sedm přihrál.
"Už delší dobu jsem věděl, že nechci zůstat ve Vítkovicích. Možná to bylo vzájemné, přece jen jsem tam byl od začátku své kariéry a cítil jsem, že potřebuji nový impuls, takže jsem nakonec tady," říká k příchodu na Hanou Petr Strapáč.
"S nikým jsem to nějak neprobíral. Jediný, se kterým jsem se bavil, byl Peter Húževka, který tu loni nastupoval, ale jinak jsem od nikoho nic nezjišťoval. Mrzí mě, že tu Peter Húževka nezůstal, ale nedá se nic dělat. Znám Martina Faltera a Honzu Eberleho, se kterým jsem hrál ve dvacítkách, a ostatní kluky určitě poznám během tréninků," dodal Strapáč.

Autor článkurhesport@olomouc.cz

rhe
Reklama

SPEMAX s.r.o.

Katalog firem » Cestovní ruch » Autopůjčovny, půjčovna karavanů

Non-stop autopůjčovna osobních automobilů a dodávek. Všechna naše vozidla jsou ve výborném technickém stavu a jsou nadstandardně vybavena. Možnost přistavení vozu v rámci Olomouce zdarma. Mo...