Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora přichystala s Vlastivědným muzeem výstavu k šedesátinám založení klubu

Sport

5.5.2015

Autor: rhe

Hokejový klub HC Olomouc slaví šedesát let od svého založení, kdy byl v roce 1955 založen oddíl Spartak Moravia Olomouc. Přijďte se do Vlastivědného muzea podívat na fotky, zpravodaje, dobovou výstroj a další cenné materiály, které pro vás klub ve spolupráci s Vlastivědným muzeem připravil.

Nejen hokejoví fandové se budou moci pokochat helmami a dresy z šedesátileté historie klubu, starodávnou brankářskou výstrojí, medailemi z extraligy a mezinárodních soutěží či kolekcí unikátních historických fotografií. Exponáty na tuto jedinečnou výstavu zapůjčili jak bývalí a současní hráči hanáckého týmu, tak i četní soukromí sběratelé.
"Náš klub je nadšen z toho, že se mu podařilo tuto výstavu uskutečnit. Rád bych poděkoval za spolupráci nejen Vlastivědnému muzeu, ale také všem sponzorům a jednotlivcům, kteří nám historické předměty poskytli. Doufáme, že si výstavu prohlédne mnoho spokojených návštěvníků," okomentoval nadcházející akci Mario Cartelli, marketingový manažer HC Olomouc. "Je skvělé, že se nám hokejovou výstavu díky vstřícnosti HC Olomouc podařilo realizovat právě nyní, v době konání Mistrovství světa v ledním hokeji v naší zemi. Troufám si říci, že jde o jediný výstavní projekt svého druhu v rámci ČR, a doufám, že osloví nejen milovníky hokeje z řad dospělých, ale také nadchne pro tento sport děti školou povinné," řekl k výstavě ředitel Vlastivědného muzea v Olomouci Břetislav Holásek.

Klub HC Olomouc zve všechny fanoušky na výstavu do Vlastivědného muzea v Olomouci. Výstava je uspořádána k příležitosti 60. výročí od založení prvního klubu, který bezprostředně navazoval na HC Olomouc. Na spoustu exponátů a artefaktů spojených s olomouckým hokejem se můžete přijít podívat od 6. května do 30. června. Nenechte si tuto výjimečnou záležitost ujít a určitě se přijďte podívat. Informace o otvírací době Vlastivědného muzea a vstupném

První klub, na který navazuje HC Olomouc, byl založen v roce 1955 pod názvem Spartak Moravia Olomouc, od roku 1958 jen Moravia Olomouc. Vznikl sloučením mužstev Moravia Mariánské Údolí a Sokol Velká Bystřice. Iniciátory založení klubu byli J. Kočí, Z. Smejkal, L. Alexandrovský, F. Kreitzer. V letech 1953–1955 v Olomouci působila i taková legenda jako Alois "Lolek“ Cetkovský, předválečný reprezentant, a v sezóně 1955/56 dokonce i Augustin Bubník, který ještě po propuštění z vězení v rámci vykonstruovaných procesů s mistry světa konce 40. let nesměl působit v nejvyšší soutěži (tehdy byl v Olomouci na hostování ze Zbrojovky Brno). Alois "Lolek" Cetkovský pak trénoval Moravii Olomouc v letech 1955–1963 a hned v první sezoně v pozici trenéra dovedl Moravii z krajského přeboru do 2. ligy.

Reklama

Hostinec hřiště Slavonín

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pivnice

Hospoda se nachází na fotbalovém hřišti FK Slavonín. Kapacita hospody je 60 míst, vhodné pro soukromé večírky a narozeniny s možností občerstvení. Čepujeme Gambrinus 10 ° nepasterizovan...