Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora vstoupila do přípravy na ledě. I se Soudkem, Eberlem a Holcem

Sport

20.7.2015

Autor: rhe

Hokejisté HC Olomouc zahájili dnes přípravu na ledě na nadcházející sezónu extraligy. Do startu boje o finální kádr vstoupilo celkem 30 hráčů a 4 brankáři. Na testech se v Moře objevili útočníci Robin Soudek, Jan Eberle a Miroslav Holec. Nový trenér Kohoutů Zdeněk Venera by kádr chtěl poprvé zužovat za tři týdny.

Kohouti trénují ve dvou skupinách, aby se na led vůbec vlezli. Ráno šla jedna parta nejprve na led a druhá do posilovny a po hodině si skupiny role vyměnili. Totéž čekalo na hráče i odpoledne, kdy byl trénink naplánován na 17 hodin a přišli jej podpořit i fanoušci Mory.
V kádru Kohoutů jsou také tři další možné posily. Na zkoušku dorazili útočníci Robin Soudek, Jan Eberle a Miroslav Holec. Třiadvacetiletý forvard Robin Soudek je odchovancem českobudějovického hokeje. Ovšem již záhy, a to ve svých šestnácti letech, se vydal za Atlantik. Objevil se jak v Kanadě, tak v Americe, dá se proto očekávat, že Soudkovi nebude tvrdá a přímočará hra cizí. V letech 2008-2012 hrál v juniorské kanadské soutěži WHL, kde vystřídal celkem čtyři týmy. V jednom z nich, Victoria Royals, se dokonce potkal s Lukášem Králíkem. Jan Eberle je o tři roky starší než Robin Soudek a stejně jako on si také vyzkoušel angažmá v zámoří, i když zdaleka ne do takové míry jako druhá nová tvář v olomouckém týmu. Většinu své kariéry spojil Eberle se svým mateřským klubem z Kladna. Za mořem se ukázal v sezónách 2006/07 a 2007/08, když oblékal dres Seattle Thunderbirds v kanadské juniorské soutěži WHL. Pak již hrál za Kladno, se kterým také předloni sestoupil v barážovém souboji s Morou.
Miroslav Holec je v extralize již poměrně známé jméno. Písecký odchovanec nahlédl do české nejvyšší soutěže poprvé v sezóně 2007/08, a to v barvách pražské Slavie. Kmenovým hráčem „sešívaných“ byl i po následující tři sezóny, častěji byl však využíván v první lize, kde oblékal dres Havlíčkova Brodu, potažmo Litoměřic.
Jeho další štací se stala brněnská Kometa. Hned v první sezóně 2011/12 za Brno si připsal 34 kanadských bodů, což je Holcova kariérní maximum. Stálým členem kádru byl i v další sezóně, poslední dva ročníky se mu však na jihu Moravy nepovedly úplně podle představ. Jak loni tak předloni pomáhal v rámci střídavých startů Třebíči, sezónu pak zakončil v Plzni, v loňském případě pak ve Slavii, se kterou svedl neúspěšný boj o záchranu.

Trenér Mory Zdeněk Venera: "Po třech týdnech kádr zúžíme"
Trenéři Zdeněk Venera a Jiří Dopita měli na prvním tréninku k dispozici šest formací, chyběl jen Roman Rác, který začal s tréninkem později a začne později i na ledě.
"Trénujeme na šest pětek, máme tu hned několik hráčů na zkoušku a také některé juniory. Uvidíme, jak se nový hráči předvedou, šanci dostanou. Měli by hrát určitě první přípravné duely, ve kterých budeme porovnávat právě kluky, kteří nepatřili loni k základnímu kádru. Zužovat bych pak tým chtěl po třech týdnech, protože pak už to v těch třiceti nelze skloubit s nějakým nacvičováním herních situací a podobně," řekl ke kádru nový kouč HCO Zdeněk Venera.
Trénovat začali všichni hráči i Pavel Skrbek, který trénoval na suchu individuálně. Jen Roman Rác po zánětu srdečního svalu ještě není v plném tréninku. "Roman by měl začít pomalu, pobruslovat a uvidíme, jak se do toho postupně dostane," doplnil kouč Mory aktuální stav týmu.
Jestli je to konečný stav kádru ještě Venera nepotvrdil. "To nemůžu říct, kdyby se někdo objevil mimořádně kvalitní, kdo by nám pomohl získávat body a střílel by rozdílové branky, asi bychom po něm sáhli, to je i o vedení klubu. Hráčů máme nyní hodně, kádr je široký," dodal Venera.

Program přípravných zápasů HC Olomouc:

Úterý 28. července: Olomouc - Kometa Brno,
úterý 4. srpna: Třinec - Olomouc,
čtvrtek 6. srpna: Olomouc - Vítkovice,
úterý 11. srpna: Olomouc - Poprad,
čtvrtek 13. srpna: Hradec Králové - Olomouc,
čtvrtek 20. srpna: Trenčín - Olomouc,
čtvrtek 27. srpna: Olomouc - Karlovy Vary,
úterý 1. září: Olomouc - Trenčín,
pátek 4. září: Kometa Brno - Olomouc.

Hráči Mory na prvním tréninku:
Brankáři: Vošvrda, Urbisch, Konrád, Vlach.
Obránci: Bartoň, Houdek, Janáček, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, Skrbek, Staněk, Škůrek, Valenta, Vyrůbalík.
Útočníci: Beták, Buc, Herman, Jergl, Kafka, Knotek, Kucharczyk, Laš, Matai, Mikúš, Pekr, Řípa, Torok, Vodný, Zeman, Zuzin, Soudek, Eberle, Holec.

Autor článkurhesport@olomouc.cz

rhe
Reklama

Hostinec Chomout - MOMENTÁLNĚ ZAVŘENO

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Hostinec a pivovar Chomout Neotřelý design hostince zasazený do příjemné atmosféry selského stavení sousedící s pivovarem, prostorná zahrádka, nekuřácký interiér. Vhodné prostředí i ...