Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora zlomila sérii tří proher a zvítězila ve Skalici

Sport

28.8.2014

Autor: rhe

Kohouti finišují v přípravě na extraligu, do začátku už zbývá jen patnáct dní. V předposlední týden přípravy chytla Mora menší krizi, když ji dvakrát porazila Kometa a pak i slovenská Nitra. Hanáci už čtvrtou porážku v řadě nepřipustili a dnes zvítězili přesvědčivě ve Skalici 5:2. V sestavě byla i další možná posila, bek Ivan Majeský, který hrál vloni za Kladno.

Trenéři Mory už neměli v sestavě Fina Tuominena, jehož test skončil neúspěšně. Ale další bek se na Hané již objevil. V utkání nastoupil slovenský obránce, vloni hráč Kladna Ivan Majeský. V brance nastoupil Tomáš Vošvrda, na beku hráli Pavel Skrbek i uzdravený Tomáš Houdek a v útoku testovaný Radek Dlouhý. V sestavě byli opět i Matěj Pekr a po delší době Aleš Jergl, který by měl hrát ze začátku sezóny hlavně v juniorce. V útoku už chyběl Lukáš Králík, jenž je na testech v Třebíči, a po zraněních zatím trénující Michal Vodný a Jiří Řípa.
V bezbrankové první třetině měl největší šanci na skórování olomoucký Ondřej Švaňhal, když se řítil sám na Romančíka. Ten jej vychytal. Druhou třetinu začala Mora výborně. Po brankách Marosze a Knotka vedla 2:0.
Ve třetí části pokračovali Kohouti v dobrém výkonu a střílení branek. Nejdříve se poprvé v dresu Olomouce dokázal trefit Radek Dlouhý, jenž byl na konci přesilovkové kombinace. Neuběhly ani tři minuty a Mora se radovala znovu a opět v početní převaze, kterou tentokrát využil bombou od modré čáry Pavel Skrbek, 0:4.
To však ještě ze strany hostů nebylo vše. Svěřenci Petra Fialy se znovu rychle nacpali do útočné třetiny, kde se nakonec dostal do zakončení Péter Zuzin, jenž tak vstřelil už pátou branku Olomouce. Pátá branka však zřejmě probudila domácí hráče, kterým se ještě podařilo zmírnit debakl, protože Skalice vstřelila dvě branky v krátkém časovém sledu. První branku domácích nejdříve vstřelil Méry, na kterého ještě navázal brankou Bezúch. Kohouti tak nakonec zvítězili ve Skalici 5:2.
V úterý hrají hráči Olomouc v Nitře a v pátek 5.9. si zahrají generálku na extraligu doma právě se Skalicou.

HK 36 Skalica - HC Olomouc 2:5 (0:0, 0:2, 2:3). Branky a nahrávky: 50. Méry, 51. Bezúch – 25. Marosz (Majeský), 34. Knotek, 45. Dlouhý (Rác, Marosz), 47. Skrbek (Kucharczyk, Selingr), 49. Zuzin (Jaroměřský, Diviš). Rozhodčí: Müllner – Junek, Tomša. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Sestavy:
HK 36 Skalica: Romančík – Gründling, Nechala, Mikéska, Jankovič, Horváth, Krejčiřík, Šohajda, Popela – J. Jurík, Školiak, Vaškovič – Bezúch, Mráz, Jabrocký – Chylo, Štumpf, Méry – Dvonč, Romančík, Rejžek.
HC Olomouc: Vošvrda – Ondrušek, Jaroměřský, Bartoň, Staněk, Majeský, Skrbek, Houdek – Rác, Marosz, Dlouhý – Zuzin, Diviš, Buc – Kucharczyk, Knotek, Selingr – Pekr, Švaňhal, Jergl.
.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941