Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Moravské divadlo nachystalo operetní večer. Mistři žánru se sejdou u papá Offenbacha

Kultura

5.6.2014

Autor: Jan Procházka

Moravské divadlo téměř na samém závěru letošní sezony potěší příznivce lehčího žánru. Operetní soirée nabídne nejen hudební zážitek, ale také zajímavou podívanou. Mistři operetního žánru se totiž potkají na večírku u papá Offenbacha. A kromě pěvců a orchestru pochopitelně nebudou chybět ani půvabné baletky. Premiéra je už zítra.

Před časem slavilo Moravské divadlo úspěchy s muzikálovým večerem, v podobném duchu nyní připravilo další hudebně-dramatický pořad. Operetní soirée. "Když jsem byl osloven, abych připravil tuto věc pro Moravské divadlo, rozhodl jsem se napsat k propojení jednotlivých čísel libreto. Proto jsem načetl několik tlustých knih a zaujalo mě, že Jacques Offenbach, který bývá považován za zakladatele žánru, každý pátek pořádal hudební soirée pro své přátele a kolegy. Každý se tam přitom musel předvést. Tak se zrodila myšlenka: jak by to vypadalo, kdyby se u papá Offenbacha potkali mistři operety? Nakonec jsme vybrali jména Johann Strauss, Franz Lehár a Emmerich Kálmán, které ztvární pěvci a herci. Večer pak bude mít i dva konferenciéry," popsal režisér inscenace Miro Grisa.

Na jevišti nebude chybět ani balet, odehrají se také nejrůznější pikantérie ze života slavných skladatelů. "Opereta je pohádka pro dospělé a přesně tak se na tu inscenaci díváme. Bude to velmi líbivé," slíbil Grisa. V rolích skladatelů se představí Petr Hloužek, Petr Šíma, Ondřej Doležal a Václav Bahník. Zpívat budou sólisté souboru, v rolích konferenciérů uvidí publikum Lenku Kočišovou a Vojtěcha Lipinu. "Těšit se můžete na slavné melodie z operet Krásná Helena, Veselá vdova, Cikánský baron či Vídeňská krev nebo Hraběnka Marica. Budou to samé hitovky," upřesnil Grisa.

Premiéra představení je v pátek v devatenáct hodin, druhá premiéra se uskuteční o den později ve stejný čas.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip