Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Multifunkční komplex CPI City Center už je hotový,  v provozu je i 126 pokojů hotelu Clarion

Zprávy z regionu

6.9.2013

Autor: roc

Na českomoravskou mapu nově otevřených center přibylo dlouho očekávané jméno: CPI City Center Olomouc. Stavební společnost PSJ odevzdala poslední z objektů multifunkčního komplexu, čtyřhvězdičkový hotel Clarion k užívání, takže byl dodržen termín otevření 1. září.

Už na počátku května uvedli zástupci Raiffeisenbank slavnostním přestřižením pásky do provozu kancelářskou a obchodní část celého komplexu situovaného mezi ulicemi Kosmonautů, Masarykova a Jeremenkova, kde se banka stala zároveň největším nájemcem administrativních prostor. Nevzhledné průmyslové objekty včetně letitého hotelu Sigma prošly radikálním "face-liftingem". Z hotelu zůstal jen funkční skelet, vše ostatní včetně bývalého kulturního domu bylo strženo, aby uvolnilo prostor moderně střiženému komplexu CPI City Center.

Zhodnocují se tak i urbanistické plány vedení města, které chce z šedivé třídy lemované paneláky a náhodně rozesetými kancelářskými budovami udělat moderní městský bulvár ve stylu vídeňské Praterstrasse se vzrostlými stromy, kavárničkami, obchody a úřady, čímž se centrum města opticky i fakticky rozšíří až k nádraží. Právě takové plány vítají investoři, kteří se mohou pořádně "rozmáchnout", což je případ i zbrusu nového komplexu, jehož náklady na výstavbu činily přes 520 milionů korun. Náročnou zakázku realizoval od prosince 2011 Region Morava akciové společnosti PSJ.
Základem celého CPI City Center je kompletně zrekonstruovaný hotel, který kromě čtyřhvězdičkového standardu dostal bílý kabát nové dvouplášťové fasády z cembonitových desek kombinujících alukobondové pásy, výrazně kontrastující se zemitou hnědí a béžovou barvou fasády zbylých budov. Do vzniklého vnitrobloku je situováno kongresové centrum s maximální kapacitou 1400 osob, které tvoří tři salónky a hlavní polyfunkční sál s možností dělení na tři samostatné prostory. Už v dubnu letošního roku proběhla kolaudace dvou administrativních objektů navazujících na výraznou hmotu hotelu. K dispozici je tak celkem 6700 metrů čtverečných prostor moderních kanceláří a 680 metrů ploch pro obchody a služby. Nespornou výhodou je i 143 podzemních i povrchových parkovacích stání.

Posledním dokončeným objektem celého komplexu je od 1. září budova Clarion Congress Hotelu Olomouc nabízející 126 luxusně zařízených pokojů, fitness centrum, lobby bar a hotelovou restauraci Benada. Zároveň je hotel propojen s kongresovým centrem uvnitř celého komplexu, což ve výsledku zvyšuje atraktivitu hanácké metropole pro byznys klientelu i příležitostné turisty.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip