Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Muzeum moderního umění obléklo podzimní kabát: uvítá vás nová šatna i pokladna

Kultura

2.10.2014

Autor: barsi

Nová pokladna, šatna i přehlednější muzejní obchod vítá od 1. října návštěvníky Muzea moderního umění. Stavební změny, které by měly vést především k lepšímu a pohodlnějšímu servisu pro návštěvníky, trvaly tři měsíce a stály bezmála tři miliony korun. Kromě nových vstupních prostor muzeum představilo také nové logo nebo internetové stránky.

Probíhající rekonstrukce zvýšila především návštěvnický komfort. "Od otevření muzea uběhlo více než dvacet let a vstupní prostory se nám už delší dobu jevily jako nedostačující kapacitou i vybavením. Chceme, aby se u nás lidé cítili lépe," zdůraznil ředitel muzea Michal Soukup. Rekonstrukce podstatně změnila dispozici a využití vstupní chodby a sousedního bývalého knihkupectví, které muzeum využívalo jako sklad. "Nová šatna v bývalém knihkupectví nyní pohodlně odbaví až tři sta osob, vybavili jsme ji také uzamykatelnými skříňkami," popsal ředitel muzea. K zásadní změně došlo i v pokladně, která je nově napojená na rezervační systém. "Návštěvníci si tak mohou rezervovat online nebo přímo zakoupit vstupenky na výstavy a doprovodné akce," doplnil Soukup. Důstojnější podobu podle něj získala i prezentace bohaté knižní produkce muzea.

Úpravy vstupní části Muzea moderního umění navazují na sloučení s Divadlem hudby, které bylo do konce loňského roku rozpočtovou organizací města. "Završujeme tak proces integrace divadla, neboť jsme-li jedinou institucí, nepotřebujeme už dvě pokladny ani dvě šatny," vysvětlil Soukup. Autorem projektu úpravy vstupní části je architekt Michal Sborwitz. Ten je podepsán i pod celkovou rekonstrukcí objektu pro muzejní účely, která probíhala v 90. letech a v roce 1999 získala hlavní cenu v soutěži Stavba desetiletí Olomoucka. Novou vstupní částí návštěvníci mohou projít ve čtvrtek 2. října při příležitosti vernisáže nové výstavy Pod hladinou.

Kromě vstupních prostor Muzeum umění přišlo také s dalšími novinkami, jak je nové logo nebo internetové stránky. "Jestliže jedním z důvodů pro výměnu loga bylo, že poněkud zestárlo, v případě webové prezentace to platí dvojnásob. Webové stránky jsme naposledy měnili při příležitosti otevření Arcidiecézního muzea v roce 2006 a za uplynulých osm let se technologie přímo raketově vyvíjely. Chceme s tímto vývojem srovnat krok, hlavně pak s masivním využitím chytrých telefonů a tabletů. Proto jsme šli cestou responzivního webu, který stránky přizpůsobuje zařízení, na kterém si je uživatel prohlíží," zmínil ředitel. Nové stránky i s možností rezervace lístků přes internet si můžete prohlédnou zde.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip