Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Hanou přijede Slovácko s Doškem a Sigma musí...

Sport

27.11.2015

Autor: rhe

Synot liga má na pořadu poslední dvě kola podzimu. Fotbalisté SK Sigma Olomouc hostí v sobotu v 15. kole Synot ligy 1. FC Slovácko. Utkání začíná v sobotu na Andrově stadionu v 17:00. Hanáci jsou jen o skóre čtrnáctí s dvanácti body. Jsou opět namočeni v boji o udržení a pokud budou chtít jít do jara s větším klidem, musí jedenácté Slovácko, které má bodů sedmnáct, porazit.

Útočná hrozba. V útoku se Slovácko může spolehnout na Libore Doška. Ten i když gól nedá, takl pořád vytváří spoluhráčům výborné pozice. Útočná hrozba. V útoku se Slovácko může spolehnout na Libore Doška. Ten i když gól nedá, takl pořád vytváří spoluhráčům výborné pozice. Foto: ČTK/Dalibor Glück

V posledním domácím střetnutí Sigma jen remizovala s Duklou Praha 0:0. Na kontě má Olomouc dvanáct bodů a jen dvě vítězství. Říká se, že pro záchranu je třeba 30 bodů, aby měla Sigma po polovině soutěž alespoň polovinu, zní úkol proti Slovácku jasně, tři body. Doma má Sigma proti Slovácku bilanci sedmi výher, čtyř remíz a jedné porážky. Do sestavy Hanáků se po karetním trestu vrací Janové Navrátil a Rajnoch, k dispozici by měl být i Jakub Plšek. Mimo hru jsou dlouhodobě zranění David Bystroň, Michal Ordoš a Tomáš Chorý. "K nim nyní přibyl Denis Cana, jinak bychom měli být kompletní a připraveni k zápasu,“ řekl před utkáním trenér Sigmy Václav Jílek pro www.sigmafotbal.cz
Sigma hraje letos doma naposledy, hráči i realizační tým věří, že budou mít dobrou podporu a fanouškům se odvděčí dobrý výkonem, dobrou hrou a dobrým výsledkem. "Rádi bychom diváky pozvali na stadion. Samozřejmě my zase musíme něco nabídnout, což se nám s Duklou nepovedlo. Budeme se snažit nabídnout ofenzivnější fotbal, vstřelit nějaké branky tak, aby z toho měl i divák nějaký zážitek a nebylo to jenom o tom, že nás podporují a my jim to nejsme schopni vrátit. Chtěli bychom tomu určitě pomoci výkonem i výsledkem,“ pozval diváky na zápas kouč Jílek.
Slovácku vyšel velmi dobře vstup do sezony, ale v posledních zápasech se maličko trápí. I přesto ale Hanáci nesmí v moravském derby nic podcenit. "U mančaftů bývá výkonnostní křivka někdy hodně proměnlivá. Slovácku momentálně nevyšlo pár zápasů. Ale můžete se na něco chystat a soupeř pak bude v jiném nastavení. Těžko odhadnout míru formy. Ovšem Slovácko je nebezpečné už jenom tím, že má ve svém středu Libora Doška, to je velmi nebezpečný hráč,“ dodal Jílek.
Lístky na utkání Sigmy se Slováckem jsou v prodeji jako obvykle v klubové prodejně Fanshop na Andrově stadionu, ta má otevřeno ve všední dny od 10 – 17 hodin, v sobotu od 9 do 12.00.  Lupeny na Sigmu můžete pořídit také v síti ticketportalu.

Tradiční souboje se Slováckem. Michal Vepřek bude zase kapitínem Sigmy v duelu. Tradiční souboje se Slováckem. Michal Vepřek bude zase kapitínem Sigmy v duelu. Foto: Archív Nejlepší Adresa

Slovácko chce na Hané bodovat

Slovácko v posledním utkání doma prohrálo se Slavií Praha 0:2, v tabulce je se sedmnácti body na 11. místě. Se Slavií musel střídat brankář Milan Heča, ale proti Sigmě by měl být připraven. Odchovanec slovácké akademie přesvědčoval svými výkony i nadále a ostříleného Melichárka už do brány, s výjimkou pohárových zápasů loni na podzim, nepustil. To také vyústilo v zimě v odchod Melichárka do Zbrojovky, zatímco do Slovácka přišel Daněk, který si zachytal poprvé v minulém kole.
Jenže dlouhá série 57 zápasů, kdy Heča nevynechal jedinou minutu, skončila v posledním kole, kdy byl před poločasem nucen střídat. Celkově tak strávil na trávníku v ligových zápasech 5 166 minut v řadě, což je více než tři a půl dne. "Začala se mi točit hlava a už to nešlo,“ popisoval Milan Heča důvod střídání. "Je to tvrdý chlapík, když si říkal o střídání, věděl jsem, že to je nutné," popisoval trenér Svatopluk Habanec situaci ze svého pohledu. Heča by měl chytat i v sobotu. Slovácko má velké potíže s obranou. Na začátku sezóny chyboval zkušený Tomáš Rada, který vypadl ze sestavy. V té chyběl proti Slavii i zkušený stoper Tomáš Košút, nastoupila dvojice Chvátal-Hoffman, ale zejména u druhé branky se chovala jako obrana v okresním přeboru. Milan Habanec tak má před duelem se Sigmou vrásky na čele hlavně kvůli defenzívě. V útoku se může spolehnout na zkušeného obra Libora Doška, který když nedá gól sám, tak jej připravený pro Jaroslava Diviše nebo záložníky Valentu, Havlíka či Civiče. V záloze se o defenzivní činnost stará zkušený Makedonec Veliče Šumolikoski, který ale na Hané kvůli 4 žlutým kartám hrát nebude. Jak vidí on poslední dva duely Slovácka? "Tak každý zápas samozřejmě chceme vyhrát, bohužel zatím ale pořád děláme chyby a můžeme si za to sami. Takže z toho musíme taky sami ven a uděláme všechno, abychom v posledních dvou zápasech udělali aspoň čtyři body, ale lepší by bylo šest."
Trenér Svatopluk Habanec chce na Hané bodovat.  "Máme před sebou dvě utkání, je třeba bodovat, nejlépe za šest bodů, protože v posledních čtyřech utkáních jsme získali jen bod a narušili jsme náš systém zisku bodů, který musíme nahodit zpět. Očekávám to, že budeme hrát více srdcem, což musí být vidět hlavně na hřišti. Milan Heča měl jen naražené žebro, trénoval od pondělka, je připraven do zápasu."

SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko

Andrův stadion v Olomouc, sobota 28. listopadu 17:00 hodin.
Rozhodčí: Tomáš Kocourek – Jan Paták, Michal Urban.

Pravděpodobné sestavy:
Sigma: Buchta - Štěpán, Hubník, Radakovič, Vepřek - Houska, Šindelář - Navrátil, Plšek, Moulis - Petr. Trenér: Václav Jílek.

Slovácko: Heča - Reinberk, Chvátal, Košút, Břečka - Valenta, Daníček, Havlík, Diviš, Civić - Došek. Trenér: Svatopluk Habanec.


Poslední vzájemné utkání v lize 26.4. 2014:

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 3:1 (1:0)
Branky: 33. a 90.+7 Valenta, 90.+2 Došek - 73. Schulmeister
Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Plesar
ŽK: Šumulikoski (Slovácko)
Diváci: 4 303

Sestavy:
1. FC Slovácko: Heča – Daníček, Košút, Rada, Reinberk – Trávník (90+3. Mezlík), Šumulikoski, Valenta, Petr (87. Havlík), Kerbr (76. Ondřejka) – Došek.
SK Sigma Olomouc: Zlámal – Vidlička (90+4. Rolinc), Dreksa, Škerle (41. Depetris), Javůrek – Zahradníček (72. Navrátil), Nepožitek, Šindelář, Pospíšil, Schulmeister – Varadi.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip