Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Je válka o lampy konečně dobojována? Podívejte se,   na náměstí už svítí nové Urbanstary

Zprávy z regionu

15.9.2014

Autor: Jan Procházka

Na Horním náměstí jsou od soboty nové lampy. A po téměř dvaceti letech se na nejvýznamnější prostranství ve městě vrátilo i světlo. První reakce Olomoučanů jsou pozitivní: na náměstí je totiž po setmění prokazatelně lépe vidět.

Pokud jste to ještě neudělali, večerní korzo po Horním náměstí určitě vyzkoušejte. Nové lampy, které radnice nechala bleskově osadit v sobotu, totiž doopravdy svítí a nejvýznamnější plocha ve městě tak působí důstojně a majestátně i po setmění. Shodují se na tom i oslovení kolemjdoucí: "Určitě je to dobré, ale mělo se to udělat už dávno. Vůbec nechápu ty hádky, to přece musí každému dojít, že lampa která nesvítí, je špatná," poznamenala Olomoučanka Marie Horáková. Osvětlení se líbí i Jiřině Plaché, která včera večer na náměstí vzala vnoučata: "Ale ocenila bych pod těmi lampami lavičky. Protože to úplně svádí si sednout a kochat se," svěřila se.

Nové lampy se ale nelíbí architektu Janu Šépkovi, autoru původní podoby náměstí. Ten kvůli chybě svého právního zástupce ztratil páku v podobě předběžného opatření soudu, které zakazovalo městu s dosavadními lampami manipulovat. Vedení města toho bleskově využilo. Šépka se ale nechal slyšet, že z jeho strany k žádnému pochybení nedošlo a žaloba prý stále probíhá. "Tím, že město rozporovalo rozhodnutí o předběžném opatření, se soud vůbec nezabýval. Pan primátor si zřejmě informace o žalobě vůbec nezjistil. Město se tím vystavuje stotisícové pokutě za porušení nařízení. Bude se opakovat, dokud nedá situaci s lampami do původního stavu," napsal v sobotu Šépka pro Olomoucký deník. Podle primátora Martina Majora, který si nechal udělat právní rozbor celé situace, proběhla výměna v souladu se zákonem.

Jan Procházka

Reklama

SK Sigma Olomouc

Katalog firem » Sport » Fotbal

SK Sigma Olomouc patří mezi tradiční kluby českého fotbalu. První ligu poprvé okusila v ročníku 1982-1983. SK Sigma Olomouc se vypracovala v přední klub české kopané, a to zejména dí...