Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Majálesu vyroste Tramtastage. Nabídne divadlo, koncerty i neziskovky

Zprávy z regionu

25.4.2017

Autor: zd

Divadlo Tramtarie se letos vůbec poprvé plnohodnotně zapojilo do olomouckého Majálesu. V Bezručových sadech vyroste nová letní Tramtastage. Návštěvníci tramtarijní stage se tak mohou těšit na koncerty, divadlo, neziskovky, ale i kouzelníka, malování nebo acroyogu. Nebude chybět ani grill zona nebo vyhlášení facebookové soutěže s růžovými Rekoly.

Majáles v Olomouci probíhá každý rok a Divadlo Tramtarie se letos výrazně zapojuje vůbec poprvé. V rámci hlavního dne Majálesu, tedy ve středu 3. května, tak vytvořilo vlastní program složený z divadlu blízkých umělců, organizací nebo neziskovek. Program bude probíhat na venkovní "Divadlo Tramtarie stage" umístěné v Bezručových sadech blízko altánu.

Na Tramtastage se představí například neziskové organizace JITRO Olomouc a SPOLU Olomouc. JITRO nachystalo se svými klienty divadelní představení Mafiáni, členové SPOLU zase zvou na otevřenou dílnu. Nebude chybět ani proslulé a oblíbené vystoupení kouzelníka Karla Pomahače, kterého milují návštěvníci pořadu Herci Na ležáka, který pravidelně uvádí Divadlo Tramtarie. Karel Pomahač je nejen skvělý kouzelník, ale taky vynikající bavič. Jako asistenta si ho vybral i David Copperfield. V druhé části majálesového programu budou vyhlášeni vítězové facebookové soutěže s růžovými Rekoly. Pravidla soutěže jsou jednoduchá, stačí se vyfotit s Rekolem a dát foto na facebook nebo instagram s hastagem #divadlotramtarierekola. A pro všechny, kteří dorazí k Tramtastagi na Rekole, je připraven buřt ZDARMA ;)

V 18:00 vystoupí zpěváci z Hudebního institutu Zuzana Taxová, Lucie Vychodilová a Milan Jureček. Vyvrcholením festivalového dne bude koncert kapely Bunny klub s dvorním skladatelem Divadla Tramtarie Martinem Peřinou. "Majáles je skvělá akce a my jsme měli chuť se do ní zapojit. Nemohli jsme ale zahrát vlastní představení kvůli vytíženosti hostujících herců, a tak jsme se rozhodli oslovit nám milé a spříznění umělce a organizace, aby na naší stagi vystoupili. Moc se těšíme, protože to vypadá na parádní akci v parku plnou pohody a příjemné zábavy,“ řekla ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

V pestrém a nabitém programu se také objevuje prostor pro začínající a nadané umělce z řad studentů i nestudentů, a to hned dvakrát. Odpoledne od 14:00 do 15:30 a večer od 20:30 bude Tramtastage patřit jenom jim a jejich talentu. Stage Otevřeno pro Majáles a Open Mic je určená pro ty, kdo by si chtěli přijít vyzkoušet prkna, co znamenají svět, kdo si píší texty do šuplíku nebo skládají hudbu jen tak pro sebe, ale také pro zkušené hudebníky, divadelníky nebo literáty. Ti všichni mají možnost se do otevřeného programu zapojit. Stačí se ozvat na telefonní číslo 739 863 893.

Chill out Tramta zona - to jsou dvě hodiny správného relaxu a chill atmosféry v parku. Lidé si mohou vyzkoušet Acroyogu, malování pro začátečníky i pokročilé (namaluj si svého herce z Divadla Tramtarie) nebo DIY Do it yourself s hlavní Tramta výtvarnicí Adélou Szturc. Nebude chybět ani oblíbený Tramta fotokoutek. Po celou dobu programu si zájemci mohou přijít opéct buřta či dobroty s herečkou a výbornou kuchařkou Petrou Konev Čihákovou. To vše od 15:00 do 17:00.

Po celou dobu programu si můžete přijít opéct buřta či dobroty s herečkou a výbornou kuchařkou Petrou Konev Čihákovou. Pokud přijedete na REKOLE, tak máte, buřta, či hermelín zdarma, pro ostatní za drobný příspěvek. Divadlo Tramtarie bude možné také podpořit nákupem v Tramta obchůdku, který na Majáles dorazí s jarní edicí plátěných tašek a batůžků. Více info na www.divadlotramtarie.cz.

zd

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip