Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 19.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Skupově a Trnkově ulici přibude více než stovka nových parkovacích míst

Zprávy z regionu

24.2.2010

Autor: amb

Sedmnáct a půl milionu korun má stát projekt rozšíření parkovacího stání v olomouckých ulicích Skupova a Trnkova. Dokončen má být v říjnu tohoto roku a obyvatelům sídlištní zástavby přinese 150 zrekonstruovaných míst k parkování, z toho 103 zbrusu nových.

Nová parkovací místa se začnou budovat nejdříve ve Skupově ulici v červnu a práce zde potrvají dva měsíce. Ihned poté se stavební ruch přesune do Trnkovy ulice, kde se bude pracovat do října. "Cena projektu je 17,5 milionu korun a vedle vybudování samotných parkovacích míst zahrnuje také rekonstrukci osvětlení, zeleně a další úpravy," řekl náměstek olomouckého primátora Martin Major a dodal, že město počítá s tím, že 85 procent z celkových nákladů uhradí pomocí dotace z operačního programu.
Ve Skupově ulici přibude ke stávajícím parkovacím místům dalších padesát nových v prostoru někdejšího antukového hřiště. "Už teď tam řidiči často za tolerance městských strážníků parkují načerno," poznamenal Major. "V Trnkově ulici se nový prostor na parkování získá jednak zmenšením předimenzovaných betonových ploch na kontejnery a také změnou z podélného na šikmé stání u dosavadních parkovacích míst. Do budoucna zvažujeme, že by se mohlo parkovat i v nedaleké Jeronýmově ulici, kde by tak mohlo přibýt dalších čtyřicet parkovacích míst," doplnil náměstek primátora.

amb

Reklama

TATTOO HERTOGENBOSCH

Katalog firem » Služby » Tetovací salony, tetování

Renomované tetovací studio patřící k prvním pěti studiím ve městě, známé svým osobitým, individuálním přístupem k řemeslu.