Reklama

Úterý 21. května 2024, svátek má Monika, venku je 13 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na revitalizaci sídlišť míří do Olomouce desítky milionů korun z evropských dotací

Zprávy z regionu

3.9.2009

Autor: amb

Rozsáhlá revitalizace čeká už od letošního roku olomoucká sídliště Povel, Nové Sady a Nový Svět. Radnice na tento projekt získala 160 milionů korun z evropských fondů. Čerpat z těchto peněz může nejen město, ale také soukromí vlastníci jednotlivých domů.

Revitalizační program počítá s úpravou veřejných prostranství, zeleně, stavbou nových parkovišť i dětských a sportovních hřišť. Součástí projektu je ale i možnost majitelů bytových domů získat dotace například na opravy výtahů či zateplení fasád domů. "Pro vlastníky domů je k rozdělení připraveno padesát milionů korun," potvrdil náměstek olomouckého primátora Ladislav Šnevajs.
Ještě letos se podle něj začne realizovat rekonstrukce Přichystalovy ulice na Novém Světě či výstavba hřiště u základní školy Dr. Milady Horákové v Rožňavské ulici na Povlu. Nová parkovací místa přibudou například na Tabulovém Vrchu nebo v Hodolanech.
Olomoucká radnice je při získávání evropských peněz úspěšná i v dalších oblastech. Podpisem smlouvy byl v těchto dnech stvrzen stomilionový evropský příspěvek na rekonstrukci přednádražního prostoru, díky dotacím mohla být velkoryse přestavěna a rozšířena školní jídelna v Rožňavské ulici.

amb

Reklama

Hospoda u Pačesa - MOMENTÁLNĚ ZAVŘENO

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Každodenní nabídka denního menu a minutkových jídel z domácí české kuchyně, gril a udírna. Nekuřácký salonek, možnost rodinných i firemních oslav. Přes letní sezónu víkendové grilov...