Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na startu půlmaratonu bude držitel světového rekordu Kipsang i mistryně světa Kiplagat

Sport

18.4.2014

Autor: jap

Olomoucký půlmaraton ozdobí letos opravdoví šampioni. Na startovní čáru se postaví keňský závodník Wilson Kipsang a jeho krajanka Edna Kiplagat. Oba jsou čerstvými vítězi prestižní londýnského maratonu a v současné době platí za absolutní běžeckou špičku.

Lepší soupeře si lze asi těžko představit. Na start olomouckého půlmaratonu se postaví absolutní běžecká špička. Keňanka Edna Kiplagat je dvojnásobnou maratonskou mistryní světa, Wilson Kipsang je současným držitelem maratonského rekordu. Oba před několika dny stanuli na stupních vítězů prestižního londýnského maratonu. A právě tam se definitivně rozhodlo, že v červnu tito atleti přijedou i do Olomouce. "Smlouvu jsme podepsali den před závodem. Když pak nejprve Edna a posléze i Wilson doběhli do cíle jako první, nemohli jsme tomu uvěřit," svěřil se předseda organizačního výboru olomouckého závodu Carlo Capalbo. Olomoučané tak budou mít jedinečnou možnost zazávodit si s těmi nejlepšími. "Dostáváme se tak na světovou mapu těch nejprestižnějších půlmaratonů. Nádherné kulisy Olomouce a k tomu běžci jako Wilson a Edna… To je kombinace o které se dozví celý běžecký svět," domnívá se Capalbo. Závod budou letos sledovat kamery, přímý přenos bude vysílán i v několika zahraničních televizích.

Letos se na start postaví na pět tisíc závodníků, loni jich bylo o dva tisíce méně. Čeká na ně přitom zbrusu nová trasa. "Není ještě úplně vyprodáno, jsme asi na devadesáti procentech, takže to padne už velmi brzy," naznačil Capalbo.
Půlmaraton se poběží 21. června. Letos se v Olomouci koná už popáté.

jap

Reklama

VÝSTAVIŠTĚ FLORA

Katalog firem » Cestovní ruch » Veletrhy a výstaviště

Výstaviště flora Olomouc, a.s. patří k předním českým výstavnickým organizacím. Naše služby: · Pořádáme koncerty, výstavy, veletrhy, konference, svatby a jiné kulturní a...