Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 9.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na ulici 8. května se zřítila část domu. Trosky zabily chodkyni

Krimi

17.10.2011 aktualizováno 17.10.2011 15:03

Autor: jap

Přímo v centru Olomouce, na rušné ulici 8. května se zřítila štítová stěna jednoho z domů. Pod troskami zemřela osmasedmdesátiletá chodkyně, která hned na místě podlehla zraněním. vyšetřovatelé jsou stále na místě tragédie, doprava bude stát nejspíš do odpoledních hodin. Přítomni jsou i statici, lidé z poškozeného domu byli evakuováni.

K nehodě došlo přibližně v deset hodin dopoledne. "Otřásl se celý dům, mysleli jsme, že tam někdo vysypal suť. Až když jsme vykoukli z okna, viděli jsme, co se stalo," prozradil jeden z otřesených obyvatelů okolních domů. Podle svědků se štítová zeď zřítila přímo na seniorku, která procházela po chodníku. Té už záchranáři nedokázali pomoci, po jejich příjezdu tělo už pouze zakryli plachtou.

Tyto informace potvrdil i mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. "Přijeli jsme na místo a už zde zasahovala zdravotnická záchranná služba, která však bohužel jen kostatovala smrt," uvedl Hošák. Podle policejní tiskové mluvčí Marie Štrbákové není zatím možno k totožnosti zemřelé osoby sdělit žádné informace. "Jednalo se o ženu ve věku 78 let. Víc vám neřeknu. Ještě jsme ani nekontaktovali pozůstalé," konstatovala Štrbáková a doplnila, že žádní další lidé nebyli zraněni. Vyšetřování stále probíhá, o příčinách tragické události nechtěli hasiči ani policisté spekulovat. Z poškozeného domu bylo evakuováno devět osob. "Na místě jsou statici, není vyloučené, že se může utrhnout další část zdiva," vysvětlil Zdeněk Hošák.

Podle svědků k nehodě došlo naprosto nečekaně. "Na domě se ani nepracovalo. Bylo to z ničeho nic," uvedl muž, který pracuje v kanceláři v sousedství.


Místo nehody, klikněte pro zvětšení mapy »

Místo nehody je neprodyšně uzavřeno. Policisté nevyloučili možnost, že může být narušena statika okolních domů. Stržena byla i tramvajová trolej. "V provozu je pouze tramvajová linka číslo 1. Zhruba ve 14 hodin zprovozníme úsek náměstí Hrdinů - Okresní soud a obnovíme tramvajový provoz všech linek přes tržnici," uvedla mluvčí olomouckého dopravního podniku Magdaléna Kopřivová. Náhradní autobusová doprava objíždí místo okolními ulicemi. Komise vedená statikem, která nad dalším osudem domu vynese verdikt, se má sejít v patnáct hodin. Pokud dá souhlas, začnou pracovníci dopravního podniku zprovozňovat trať. "Oprava zabere několik hodin," přiblížila Kopřivová.

Ulice 8. května patří k nejrušnějším tepnám v centru. Po chodníku, na který se sesulo zdivo, denně chodí i desítky dětí do nedaleké základní školy.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip