Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na většině nové trati už jsou koleje, tramvaje se po nich projedou na podzim

Zprávy z regionu

9.8.2013

Autor: onar

Během prázdninových měsíců se opět znatelně proměnilo staveniště budoucí tramvajové trati na Nové Sady. Na většině míst stavby už leží koleje, zvládnuto je překřížení tramvajových a železničních kolejí nedaleko Šantovky i křížení tramvajové trati s Vekomoravskou ulicí.

"U sokolovny poblíž tržnice se nyní připravuje napojení kolejového svršku na stávající trať. U Šantovky je už po pokládce žulové dlažby komunikace včetně kolejí a trolejového vedení prakticky hotová, rozeznat lze i místa budoucí zastávky. Za Šantovkou musel být na konci července rozebrán železniční svršek na regionální trati, a během několikadenní plné výluky bylo nejprve podstatně zpevněno podloží přejezdu, načež zde byl znovu položen železniční a nově i tramvajový kolejový svršek," shrnul mluvčí radnice Michal Folta.

Na takzvané jižní spojce pokračovaly práce na sanaci pláně, zaštěrkování kolejového svršku tramvajové trati a položení konstrukčních vrstev pro silnici, chodník a cyklostezku. Podobně i ve Velkomoravské ulici pokračovaly po práce na sanaci pláně, předtím ovšem muselo za dočasného stažení automobilové dopravy do jedné poloviny vozovky proběhnout překřížení komuniace tramvajovou tratí. "Podél budoucí trati už jsou montovány sloupy trolejového vedení. U křižovatky ulic Velkomoravská a Rooseveltova byla vybudována opěrná betonová zeď," poznamenal Folta.
Práce pokračují i během extrémně horkých dní, při kterých si ovšem musí zaměstnanci zhotovitelského sdružení firem leckdy sáhnout hodně hluboko do rezervoáru sil. "Zaměstnavatel jim také dodává pitnou vodu a na pracovištích, kde může dojít vlivem horka k odpařování různých chemikálií, jsou práce při nejvyšších telotách přerušeny. Stavební firmy musí také při extrémně zvýšené prašnosti kropit přilehlé komunikace vodou," uzavřel Folta.

onar

Reklama

MGC OLOMOUC

Katalog firem » Sport » Minigolf

MGC Olomouc provozuje dvě minigolfová hřiště v areálu Lokomotiva Olomouc. Minigolfová hřiště mají parametry nejen pro širokou veřejnost, ale i pro závodní soutěže. V minigolfovém areá...