Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 21.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nádražní vestibul se dočká nových přepážek i čekárny. Podívejte se

Zprávy z regionu

25.11.2010

Autor: jap

Opravy vestibulu olomouckého nádraží nekončí. Počátkem příštího roku se České dráhy chystají pokračovat v rekonstrukci vestibulu. Na řadě budou přepážky a prostor informačního centra, které se přesune do hlavní haly. Vznikne tím nová čekárna, přepážky navíc budou přehlednější, změnit se má i systém odbavování.

Po nedávné rekonstrukci podlah čeká olomoucké nádraží další stavební ruch. Počátkem příštího roku se kompletně změní systém přepážek. "Chceme všechny přepážky dostat do prostoru hlavní haly. Pro cestující to bude přehlednější. Málokdo dnes bohužel ví, že třeba na mezinárodní pokladně, která je dnes za rohem, si může koupit i vnitrostátní jízdenku a že za ni může zaplatit kartou. Přestože se snažíme na tuto možnost různými způsoby upozornit, jednodušší a pro cestující příjemnější bude přemístění této přepážky " vysvětlila ředitelka krajského centra osobní dopravy Hana Motyková. Přesun mezinárodní pokladny však není jedinou změnou. V místě dosavadního ČD centra vznikne další čekárna. "Bohužel se nám do nádražní haly stahují bezdomovci, kvůli kterým musíme ve večerních hodinách čekárnu zamykat. Nová čekárna bude na lepším místě a více pod dohledem našich pracovníků," míní mluvčí drah Kateřina Šubová.

Nové budou i jednotlivé přepážky. Dráhy je chtějí více otevřít, nad každou bude navíc svítit displej, na kterém cestující zjistí, jaké služby jsou zde poskytovány.

Kdy přesně se začne na nádraží budovat zatím není rozhodnuto. "Zatím totiž není schválená projektová dokumentace. Proto zatím není ani možné říci, kolik bude rekonstrukce stát. Předběžně však počítáme, že se začne v únoru," upozornila Šubová. Všechny práce budou probíhat za plného provozu. "Věříme, že to cestující pochopí," uzavřela Šubová.

jap

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941