Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 8.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Naše redakce vyráží na Pivovarskou čtvrtku - pěší pochod do hanušovického pivovaru. Přidáte se taky?

Zprávy z regionu

14.5.2015

Autor: Jan Procházka

Pivovarská čtvrtka, tradiční pochod za hanušovickým pivem Holba láká každoročně tisíce lidí. Vyberete si délku trasy dle chuti a schopností a po cestě zažijete mnohá dobrodružství. A rozhodně nezahynete žízní. Pochod se uskuteční 23. května a naše redakce se rozhodla této zajímavé a osvěžující akce zúčastnit. Kdo se k nám přidá?

Deset, dvanáct nebo klidně dvacet kilometrů může být dlouhá vaše trasa na tradičním pochodu za hanušovickým pivem. Startuje se v samotných Hanušovicích, v Králíkách, Šumperku či Velkých Losinách. "Tahle akce nás oslovila. Pivo máme v redakci rádi a ve spojení s pochodem krásnou jesenickou přírodou to může být báječný zážitek. Navíc se těším, že cestou pořídím pěkné fotky," shrnul důvody, proč jsme se rozhodli zúčastnit, náš fotograf Ondřej Hlaváček. Vybrali jsme si trasu z Velkých Losin, která nás převede přes hřbet mezi dvěma údolími. Po cestě nás podle pořadatelů čeká například zastavení v Pekařově, kde je připraven program a kde si určitě dáme alespoň jedno dvojpivo za odměnu. Kolik jich bude v cíli, tedy hanušovickém pivovaru Holba, to si předem netroufneme odhadnout. Určitě se ale budeme trochu "opičit" po hlavě státu. "Prezident Zeman včera zahájil návštěvu kraje s tím, že se nejvíc ze všeho těší právě do pivovaru, kde ochutná jejich dvanáctku. Tu si určitě dáme i my," usmívá se Hlaváček.

Tradiční Pivovarská čtvrtka umožňuje nejen prověřit si kondici a užít si pobyt v přírodě, ale také podívat se do pivovaru nebo pivovarského muzea. "Každý startující kromě mapy získává kupon na občerstvení, slosovatelný startovací kupon a malý dárek. Losovat se bude po ukončení pochodu na nádvoří pivovaru, kde se chystá zábavné posezení s hudbou a programem. Z výčepních píp poteče Májový ležák Holba i ochucená Holba s horskými bylinami, kterou spotřebitelé pasovali na nejlepší beermix 2015," prozradila mluvčí pivovaru Hana Matulová. Loni pochod absolvovalo 3700 lidí. Tak co, nalákali jsme vás a taky se přidáte? Pokud je odpověď kladná, registrujte se na webu akce. Vyhnete se tím frontám na místě. A pokud sledujete náš facebook, možná od nás dostanete navrch zajímavý dárek. Těšíme se na příští sobotu.

Jan Procházka

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941