Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nechejte doma auto a v květnu jezděte do práce na kole, vyzývá kampaň. A slibuje i ceny

Sport

16.4.2014

Autor: jap

Nechejte v květnu auta doma a nekupujte si ani tramvajenku. Místo toho vyrazte do práce na kole. Přesně to je smyslem kampaně, která je zároveň soutěžním kláním - zaměstnancům jedné firmy se totiž budou najeté kilometry sčítat. Loni se do akce v celé republice zapojilo téměř čtyři tisíce účastníků, letos se očekává ještě vyšší zájem.

Zapojit se může každý. "Stačí, když s kolegy sestaví dvou až pětičlenný tým a zaregistrují se na stránce dopracenakole.net. Ti, kteří budou v květnu jezdit nejpilněji, mají šanci vyhrát zajímavé ceny, například kola,
helmy, poukázky nebo zájezdy," láká za pořadatele Tomáš Kuna. Soutěž má ale více kategorií. V jedné z nich bude zvolen vítězem zaměstnavatel, který podpoří rozvoj cyklistiky v rámci firmy. "Může to být třeba vybudováním stojanu na kola či sprch, možností je více," naznačil Kuna. Do akce se letos zapojuje už sedmnáct měst.
V Olomouci se bude konat i několik doprovodných akcí. Už tuto sobotu například zájemci mohou vyrazit na velkou společnou cyklojízdu. Ta na chvíli uzavře ostatní dopravu a cyklisté tak projednou budou na silnici pány. "Projedeme centrem i olomouckými parky. Startujeme 19. dubna v 10:00 na náměstí Republiky, cíl bude na Poděbradech," doplnil Kuna.

jap

Reklama

Autopůjčovna RENORENT

Katalog firem » Auto - moto » Pronájem dodávek

RENORENT je půjčovna motocyklů, skútrů, kabrioletů, osobních automobilů, 9-ti místných mikrobusů a dodávek do 3.5t . V rámci města Olomouce přistavíme vozidlo zcela zdarma. Nabízíme krát...