Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nedělní odpoledne vás vezme do pohádkové říše mezi Sněhurku, Pinocchia i kluka z plakátu

Kultura

9.10.2014

Autor: barsi

Víkendy by měla trávit celá rodina pěkně pohromadě a jelikož příležitostí kam společně s dětmi vyrazit s přicházejícím podzimem ubývá, určitě vám udělá radost, že existuje místo, kde je každá neděle věnována dětem. V Divadle na Šantovce je pro vás, a hlavně vaše ratolesti každé nedělní odpoledne připravena nová pohádka, která vás odnese do světa fantazie. Těšit se můžete například na příběh o krásné Sněhurce, nezbedném Pinocchiovi nebo klukovi z plakátu. A užít si můžete také dětské listování.

Jako první vás tuto neděli čeká pohádka o krásné Sněhurce. Pokud si myslíte, že tuto pohádku znáte dokonale, pak vás možná loutkové divadlo v podání divadla Lokvar trošku překvapí. Je věnováno hlavně dětem, které se nebojí projevit svůj názor, takže pokud doma máte takové dítko, určitě si přijdete na své. Představení začíná buď ve dvě hodiny odpoledne, nebo ve čtyři, po pozdějším představení je pro malé diváky navíc připravena divadelní dílnička. O týden později, 19. října, je pro vás připraven příběh o dřevěném chlapci, kterému vždy, když zalže, poroste nos. Nesmrtelný Pinocchiův příběh, v němž si v režii hostující Zoji Mikotové "živí" herci "podají ruce" s loutkami mnoha provedení a velikostí, okouzlí všechny děti i jejich rodiče. A stejně jako Sněhurka i toto představení se hraje ve dvou časech, ve dvě si můžete vychutnat hodinové představení bez dílničky a o dvě hodiny později i s výtvarnou dílničkou. A poslední představení si na neděli 26. října na čtyři hodiny odpoledne připravilo divadlo Tramtárie. Detektivní pohádka na motivy dnes již klasického večerníčku Kluk z plakátu vaše děti vtáhne do děje takovým způsobem, že napínavý příběh plný úkolů a nástrah budou prožívat s Karolínkou naplno. Po pohádce je pro děti připravena tentokrát hudební dílnička.

Divadelními představeními dětský program v Divadle na Šantovce nekončí. V nové sezoně se pravidelně jednou za měsíc "listuje" nejlepšími knihami pro děti. A nejinak je tomu také v říjnu. Tentokrát byla vybrána kniha Prázdniny blbce č. 13 aneb Jak jsme zachraňovali svět Miloše Kratochvíla, která bude dětskému publiku představena formou scénického čtení v neděli 26. října v deset hodin dopoledne. Takže než maminky doma navaří obědy, mohou tatínci s ratolestmi vyrazit na příběh o Tadeášovi, který je sice moc prima kluk, ale učení mu prostě neleze do hlavy, a tak domů stále nosí vysvědčení, za které ho pochvala rozhodně nečeká. Ještě štěstí, že na prázdninách u babičky a dědy na něj nečekají jenom rozzuření rodiče, ale taky zvláštní strejda Olda, kterému jsou známky ukradené, a dva úplně noví kamarádi, se kterými prožije spoustu zajímavých a veselých zážitků.

Cena všech dětských představení je 90 korun, na pozdější představení s dílničkou 110 korun. Vstupenky na všechny akce koupíte na webových stránkách Divadla na Šantovce.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941