Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nejlepší střelkyně Zory Kateřina Růžičková hledala příčiny prohry s Michalovcemi

Rozhovory

16.2.2015

Autor: Radek Heloňa

Zora letos hraje v interlize na hraně postupu do českého play-off. Po špatném začátku, kdy Hanačky sedmkrát po sobě prohrály, se tým Jana Bělky zvedl a vrátil se do hry o vyřazovací boje. Zatím však na postupové příčce není. V utkání s vedoucími Michalovcemi předvedla Zora dobrý výkon, na body to proti Iuventě nestačilo. V utkání se trenér Bělka mohl spolehnout na sedmičkovou královnu Kateřinu Růžičkovou, která dala sedm sedmiček z osmi.

Katko, co chybělo v utkání s vedoucími Michalovcemi, abyste dosáhli na body?
Asi větší tlak v útoku, obrana nebyla špatná, akorát jsme neubránili pivota. Na to jsme se připravovali celý týden, a přesto nám dal osm branek. Měli jsme mít určitě lepší přechod do rychlého protiútoku. V útoku jsme měli být důraznější.

Vy jste dala sedm branek ze sedmiček. Pak ta jedna nevyšla. Je to těžké po tolika pokusech na brankářky něco vymýšlet?
Sice se vystřídaly všechny tři brankářky, ale už jsem nevěděla. Už při té předposlední, kterou jsem ještě dala, jsem přemýšlela, kam to dát.

Máte nějaké pravidlo s trenéry? Nebo hráčka, která proměňuje, háže sedmičky dokud nedá?
Většinou to tak je, dokud nepromění. Pokud už to není třeba desátá. Myslím, že to je i lepší, aby ta brankářka hráčku nepřečetla.

V interlize jste v tabulce mezi střelkyněmi na osmém místě. Sledujete to nějak pečlivě?
Vůbec, raději bych vyhrávala, než počítala góly. Proti Michalovcům to dnes bylo vše ze sedmiček. Dnes je to opravdu škoda. V první půli jsme měli dobrý tlak, ale zase tam byla nějaká hluchá místa. Ve druhé půli už jsme nedokázali na tu kvalitu z prvního poločasu navázat.

Doma jste dlouho vyhrávali. Pořád však nějaké body na play-off chybí. Kde je získat?
Body nám chybí už dlouho, začátek soutěže nám nevyšel. Dnes jsme Michalovce mohli porazit. Iuventa není venku tak silná, Písek ji doma dokázal zremizovat. Navíc nám se na Iuventu nehraje špatně, dnes to bohužel nevyšlo.

Trenér Bělka vytýkal celému týmu nekoncentrovanost. V čem tam byl problém?
Možná ano, ale v závěru už to bylo spíš o velké snaze. V obraně se člověk zakyselí, chce rychle jít dopředu a dělá chyby, že si to hodí na nohu, špatně přihraje, ale je pravda, že v poslední desetiminutovce, kdy se rozhoduje zápas, se to prostě nesmí stávat.

Po Michalovcích vás čekají nejsilnější české týmy. Jedete do Mostu, pak doma Slavia. Jak vidíte tento trojboj se silnými?
Doufám, že porazíme doma Slavii. Už nějaké body potřebujeme. V Mostě to moc nevidím, ale zase může přijít pro nás den "D" a oni můžou mít špatný den. V interlize může letos porazit každý každého. Navíc tam můžeme hrát bez nervů a předvést kvalitní výkon a třeba to zrovna na nějaký bod vyjde.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

CARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Střední školy

Nabízíme studium dvou vzdělávacích programů: Charitativní a sociální práce (denní i dálková forma), Sociální a humanitární práce (denní forma). Oba lze studovat buď pouze na VOŠ (délk...