Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mladí Portugalci s Němci vymetli trávník Androva stadionu

Sport

27.6.2015 aktualizováno 27.6.2015 20:58

Autor: rhe

Semifinále ME do 21 let otevřel olomoucký duel mezi mladými Němci a Portugalci. V první půli měli více ze hry Portugalci, kteří dokázali ze čtyř šancí vsítit tři branky. Ve druhém poločase portugalský koncert pokračoval. Němci si ze semifinále domů odvezli pět branek. Do finále zaslouženě postoupili Portugalci.

Zápas mezi Němci a Portugalci přijel na Andrův stadion sledovat dokonce sám "Císař" Franz Beckenbauer, legendární fotbalista, trenér a funkcionář německé reprezentace a Bayernu Mnichov.
Trenér Portugalců Rui Jorge musel těsně před začátkem utkání vyměnit zraněného Tiaga Iloriho za Tobiase Figueireda. V německé sestavě se na hrotu opět objevil kapitán Kevin Volland. První vzruch zažili diváci po čtvrthodině hry. Rychlou akci Portugalců zakončoval z hranice velkého vápna placírkou kapitán Oliveira. Ter Stegen se po míči jen podíval. Ten naštěstí pro něj orazítkoval tyč jeho branky. Hned z protiútoku odpovídala Hrubeschova družina, ale Korb nenašel v malém pokutovém území volného spoluhráče.
Ve 25. minutě mohli slavit Portugalci. Ivan Cavaleiro rozběhl Bernarda Silvu a ten bez problémů překonal vyběhnuvšího ter Stegena. Osm minut později byl u toho opět Bernardo Silva a opět to skončilo brankou. Bernardo rozehrál skvěle rohový kop, ten prodloužil Carvalho a Ricardo na zadní tyči uklízel míč do sítě.
Německo mohlo snížit. Kimmich neprostřelil brankáře Portugalska Sá, který ale míč vyrazil přímo k Schulzovi. Na něj zívala odkrytá branka, ale německý bek z hranice šestnáctky svůj volej mezi tyče nesrovnal. V závěru poločasu musel ještě Sá předvést spektakulární zákrok při ráně Younese. Protiútok Portugalska byl vražedný. Joao Mário nahrál na šestnáctku Ivanu Cavaleirovi a ten vyhnal pavouky z ter Stegenovy šibenice. První půli tak vyhráli zaslouženě Portugalci 3:0.
"Prohrávali jsme o tři góly a snažili jsme se tým povzbudit, jenže hned na začátku druhé půle jsme dostali čtvrtou branku a bylo hotovo. Už jsme neměli šanci otočit zápas,“ řekl německý kouč Horst Hrubesch.

Druhý poločas začal se dvěma změnami. V německém týmu nahradil Geise Max Meyer a v portugalském Ivana Cavaleira Ricardo Horta. Ale hned v první minutě přišla čtvrtá branka v síti ter Stegena. Akci opět potáhl Bernardo Sivla, Ricardo narazil Joao Mário s přispěním zad obránce Německa překonal ter Stegena. A v 50. minutě měl Bernardo odpracováno. Kouč Rui Jorge ho chtěl pošetřit a posla na plac Rafa Silvu. V německém týmu vystřídal Schulz a hrát šel Bittencourt. Portugalci dali Němcům chvíli pokoj, aby v 71. minutě naběhl na centr Ricarda střídající Horta a zvýšil na 5:0.
Německý tým porážku nesl těžce, v 75. minutě se ohnal po Cencelovi střídající Leonardo Bittencourt, a protože už měl žlutou kartu, musel po té druhé do sprchy. Portugalsko nakonec přejelo Němce 5:0 a zaslouženě putovalo do finále.
"Je to historický moment pro celý portugalský fotbal. Zejména pro jednadvacítku, která naposledy hrála ve finále mistrovství Evropy v roce 1994, ale tehdy byl úplně jiný formát turnaje,“ uvedl trenér Portugalska Rui Jorge. "Ukázali jsme kvalitu. Je skvělé, že jsme prokázali, co dokážeme, zrovna teď proti tak silnému soupeři. Jsem velmi hrdý, že můžu trénovat tento tým. Jsem pyšný na své hráče,“ pokračoval portugalský stratég.
"Nebylo jednoduché zvítězit 5:0. Němci měli někdy možná trochu smůly, ale věděl jsem, že po čtvrtém gólu už nebudou schopni otočit zápas. V ten moment se zápas zlomil. Na zápas s Německem jsme se intenzivně připravovali a jsme rádi, že jsme utkání zvládli,“ připojil Jorge.

Portugalsko U21 - Německo U21 5:0 (3:0)
Branky: 25. B. Silva (pen.), 33. Ricardo, 45+1. Cavaleiro, 46. Mário, 71. Horta.
Rozhodčí: Sidiropoulos - Efthimiadis, Kostaras (vš. Řecko).
ŽK: Esgaio - Kimmich, Bittencourt.
ČK: 75. Bittencourt (Německo).
Diváci: 9 876.
Sestavy: Portugalsko U21: Sá – Esgaio, P. Oliveira, Figueiredo, Guerreiro (65. Cancelo) – Mário, William, S. Oliveira – Ricardo, B. Silva (50. R. Silva), Cavaleiro (46. Horta). Trenér: Rui Jorge.
Německo U21: ter Stegen – Korb (87. Klaus), Ginter, Heintz, Günter – Can, Kimmich – Younes, Geis (46. Meyer), Schulz (50. Bittencourt) – Volland. Trenér: Horst Hrubesch.

Reklama

Restaurace na Statku Skrbeň

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Rodinná restaurace v obci Skrbeň. Zaměřena na tradiční pokrmy s nabídkou i specialit v podobě domácích burgerů. V restauraci je možné pořádat různé oslavy, svatby, promoce a jiné. V letn...