Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Neobvyklá stavba na náměstí. Academia Film tu postavil festivalové kino

Kultura

15.4.2014

Autor: jap

Známe odpověď na otázku, co za stavbu to vyrostlo před olomouckou radnicí. Není to žádný happening ani opevněné sídlo odpůrců nového typu osvětlení. Je to kino a zůstane jen pár dnů. Postavili ho tu totiž pořadatelé Academia filmu a po dobu konání festivalu v něm budou nejen promítat, ale také vařit kávu.

Každý den deseti ráno do deseti do večera bude v prefabrikovaném domku na Horním náměstí volně přístupná kavárna. "Vše probíhá pod taktovkou stylového podniku Bystrá kráva, která mimo jiné nabídne další zázemí pro diváky v čase mezi projekcemi," zmínil mluvčí festivalu Ondřej Čížek. Prostory kina nepřinesou podle něj pouze večerní projekce dokumentárních trháků, ale každý den odpoledne v 16:00 také přednáškové Science Café. "Letos se zaměří kromě vesmíru také tematicky na problematiku modulární architektury nebo vztah žen k počítačovým hrám. Do programu kina se též řadí zábavné Úžasné divadlo fyziky, výstava kosmických fotografií, Science slam nebo Scienceshow," uzavřel výčet programu Čížek.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip