Reklama

Úterý 19. března 2024, svátek má Josef, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Networkingový večírek nemusí být nutně nuda pro snoby, ten olomoucký se odehrával v přátelské atmosféře

Zprávy z regionu

23.1.2015

Autor: Barbora Sísová

Vánoční večírek dělá každý. Pro lidi, kteří jsou deptáni předvánočními stresy, je to ideální možnost, jak se alespoň trochu odreagovat, pobavit se s přáteli, popít a na chvíli zapomenout na realitu. Když však dostanete pozvánku na večírek povánoční, vaše zvědavost roste, pokud se navíc jedná o večírek networkingový, na kterém jste nikdy nebyli, pak by se vaše zvědavost smíšená s nervozitou dala krájet.

Nervozita naštěstí opadá už při vstupu do BEA centra, kde se akce ve čtvrtek večer konala. Na první pohled zde panuje přátelská atmosféra, která má do snobského trapna hodně daleko. Lidé jsou uvolnění, smějí se a nezávazně konverzují. "Program večírku byl nachystán tak, aby upozorňoval, že networking není pouhým sbíráním vizitek, ale především budováním obchodních vztahů do hloubky a kvality, je určen ke sdílení inspirace a spolupráci," popisuje regionální zástupce Business for Breakfast Pavel Mráz. Proto zde bylo vytvořeno velmi příjemné prostředí, lidé se mohli seznamovat u skleničky vína, u rautového stolu při vybírání nějaké dobroty z kuchyně hotelu Fit nebo v herním koutku, kde si mohli zahrát tradiční holandský billiard, weikick, dovednostní bludiště i spirálu.

V rámci večírku byla navíc možnost zapojit se do tří celoprogramových networkingových aktivit, které umožňovaly neformálně navazovat nová pracovní přátelství.

Co je to networking?
● je aktivita, kdy ve svém okolí vytváříte, budujete a udržujete kvalitní obchodní vztahy, které přináší vašemu podnikání nové zákazníky, podporu vašim klientům, a pomoc v rozvoji vaší firmy
● jste součástí skupiny lidí, která vás podpoří, doporučí vás svým kontaktům a pomůže v rozvoji vašeho podnikání
● referenční networking v praxi můžete vyzkoušet v klubech Business for breakfast
"Líbí se mi, že tu poznáváte nové lidi a nasbíráte nové kontakty. Navíc jsou tu různí lidé. Ti, kteří teprve začínají podnikat, ale i lidé zkušení. Příjemně mě překvapilo, že to není jenom setkání top manažerů, kde se budeme bavit o tom, jak na zákazníka. Myslela jsem si, že to bude setkání snobů, je tu velmi příjemná atmosféra. Nemám problém tu za kýmkoliv jít a navázat hovor," popsala Kristýna Machačová z UP Business Clubu. Podobného názoru byla také Ivana Faltýnková z logistické firmy Spedition Feico. "Je tu moc příjemná atmosféra. Líbí se mi, že se tu mohu znovu setkat s lidmi, se kterými už jsem se dříve setkala, ale také poznat nové lidi z celého Olomouckého kraje a různých oborů. BforB kluby navíc sdružují ty nejprověřenější kontakty z různých oborů. Takže když mám pak jakýkoliv problém, tak se můžu na kohokoliv obrátit z různých oblastí, ať je to IT odborník, právník nebo fotograf."

A že podnikatelé nejsou žádní suchaři, ale odvážní lidé se smyslem pro humor, potvrdilo také překvapení večera, kterým byla módní přehlídka hlavního partnera akce – firmy Koutný. V roli modelů zde vystoupili sami podnikatelé z BforB klubu Clarion Congress hotel Olomouc a aplaus potvrdil, že kdyby je náhodou v budoucnu podnikání omrzelo, určitě by se "uchytili" i jinde. Součástí večírku byla také mecenášská činnost, při níž se vybralo 6 159 korun na olomouckou neziskovou organizaci Jdeme autistům naproti. Večírku se zúčastnilo devadesát podnikatelů a manažerů z regionu. Příští rok se bude akce konat znovu, pravděpodobně 14. ledna 2016 a vstupenky bude opět možno zakoupit s předstihem.

Organizátorem akce byli zástupci profesionálních networkingových podnikatelských klubů Business for Breakfast Olomoucký kraj, ve spolupráci s BEA centrum Olomouc, UP Business Clubem, okresní hospodářskou komorou Olomouc a Agenturou HIT.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Mr. Poke - Olomouc

Katalog firem » Restaurace, stravování » Rozvoz jídel

I ve fastfoodu můžete jíst zdravě. Sushi Burrito? Poké Bowl? Salát? Náš sortiment postupně rozšiřujeme, abychom uspokojili všechny milovníky zdravých, chutných a čerstvých jídel.