Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nevíte, co s dětmi o podzimních prázdninách? Vyzkoušejte některou z akcí Domu dětí a mládeže

Zprávy z regionu

24.10.2014

Autor: barsi

Školákům se blíží podzimní prázdniny. Pokud nemáte možnost vzít si dovolenou a vaše babičky bydlí bůhví kde, pak doporučujeme využít služeb Domu dětí a mládeže, který pro všechny školáky, kteří mají zaneprázdněné rodiče, připravil několik možností využití volného prázdninového času. Na výběr je sportovní soustředění i herní maraton v deskových hrách.

Pro sportovně založené zájemce jsou připraveny hned dvě akce. Tou první je Příměstské sportovní soustředění pro děti od sedmi do patnácti let, které bude probíhat od pondělí do středy. "Sportovní soustředění není zaměřeno na konkrétní zájmovou sportovní činnost, ale jedná se o všestranné pohybové aktivity. Pro děti jsou připraveny klasické hry, jako je florbal, fotbal nebo vybíjená, ale i netradiční aktivity," popsal Aleš Pátek  z olomouckého Domu dětí a mládeže. Děti si tedy mohou vyzkoušet řadu venkovních aktivit, které třeba vůbec neznají, jako je například ringo, frisbee, lakros, žonglování, petanque, kroket. V případě dobrého počasí se uskuteční i výlet do okolí s hledáním kešek (geocaching), pouštěním draků a poznáváním zajímavých míst.

Poslední volná místa nabízejí i Prázdniny s badmintonem, které proběhnou v pondělí a v úterý od devíti do jedné ve sportovní hale gymnázia Hejčín. Soustředění je určeno nejen pokročilým hráčům, ale i úplným začátečníkům ve věku od sedmi do šestnácti let. V úterý proběhne i malý turnaj, se zajímavými odměnami pro každého z účastníků a badmintonovou raketou pro vítěze.

Pokud vaše dítě není zrovna sportovně nadané, ale projevuje se spíše v deskových hrách, pak je právě pro něj určen středeční den. V Herním klubu DDM na třídě 17. listopadu 47 se 29. října od dvanácti hodin uskuteční Herní maratón. Zájemci o hraní deskových her, bez omezení věku, mohou přijít na celé odpoledne, nebo i jen na chvíli a zahrát si některou z více než 250 her, které jsou v klubu k dispozici. Akce končí v sedm hodin večer.

Pro rodiče s dětmi jsou v Otevřeném klubu pro děti a mládež na Rožňavské připraveny Sousedské slavnosti. Připraveno je pouštění draků, nejrůznější hry a soutěže pro děti i dospělé a chybět nebude ani spousta hudby.

Podrobnosti a přihlášky na jednotlivé akce najdou zájemci na stránce DDM

barsi