Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Herci budou předčítat světovou literaturu pod širým nebem, potkáte je před Českým rozhlasem nebo u Dómu

Kultura

11.5.2015

Autor: barsi

Už tuto středu budou mít Olomoučané jedinečnou příležitost vychutnat si četbu světové literatury pod širým nebem. Úryvky z deseti děl světové literatury představí na čtyřech místech našeho města herci Moravského divadla. Číst se bude před budovou Českého rozhlasu, ve vstupním foyer městské knihovny, na nádvoří Vlastivědného muzea a na nádvoří Arcidiecézního muzea, a to od sedmi do desíti hodin.

Už podruhé se Olomouc stane dějištěm oblíbeného literárního festivalu Noc literatury. Ten se letos odehraje ve středu 13. května po celé České republice. Olomoucká čtení budou probíhat od 19 do 22 hodin a návštěvníci si budou moci poslechnout úryvky z nejnovější světové literatury v českém překladu a v podání herců Moravského divadla. "Ukázky se budou číst na čtyřech místech Olomouce, a to před budovou Českého rozhlasu na Horním náměstí, ve vstupním foyer Knihovny města Olomouce, dále na nádvoří Vlastivědného muzea a na čestném nádvoří Arcidiecézního muzea u Dómu sv. Václava. V případě nepřízně počasí se čtení přesouvá do Radeckého sálu, do sklepní části kavárny Amadeus a do průchodu domu Českého rozhlasu. Máme takzvaně suchou i mokrou variantu," popsala Lucie Soukopová z Vědecké knihovny v Olomouci.

Celkem budou ke slyšení v Olomouci úryvky z deseti světových děl. "Z těch nejzajímavějších můžeme zmínit dílo Back Up belgického autora Paula Colize, irský román Mariina závěť Colma Tóibína nebo Accabadoru Michaely Murgiové. Své hlasy interpretovaným dílům propůjčí například Dita Vojnarová, ředitel MDO Pavel Hekela, Ivana Plíhalová, Adam Sychrow, Petr Kubes a další," dodává Soukopová. Každý úryvek se bude číst opakovaně v půlhodinových intervalech tak, aby si každý návštěvník mohl poslechnout všechny texty v průběhu jednoho večera a měl dost času se přesouvat mezi jednotlivými stanovišti. Další informace jsou k dispozici na facebookové stránce Noc literatury Olomouc 2015.

Noc literatury začala jako projekt Českých center v Praze a dalších evropských městech. V Olomouci se akce poprvé uskutečnila v loňském roce.

barsi

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz