Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Noční běh pro Světlušku poprvé rozsvítí Olomouc

Zprávy z regionu

31.3.2017

Autor: bam

Neopakovatelný zážitek nabídne olomoucká premiéra charitativní akce Noční běh pro Světlušku. Jedinečný běžecký závod se uskuteční 6. dubna v Bezručových sadech od půl sedmé večer. Zájemci se kromě sportovního vyžití a dobrého pocitu mohou těšit i na doprovodný hudební program.

Foto: FB Světluška - Nadační fond Českého rozhlasu

Noční běh pro Světlušku je charitativní akce, na které se na trasu o délce tří nebo šesti kilometrů vydají bok po boku vidící i nevidomí sportovci. Všichni si symbolicky zapnou čelovky, a tak na chvíli zaženou tmu, která je pro nevidomé součástí každodenního života. U běhu pro Světlušku nejde o výkon, ale o společný prožitek jedinečné atmosféry. Kromě elitních běžců se na trati potkávají i děti a maminkami s kočárky.

Slet Světlušek začne o půl sedmé večer na stadionu Atletického klubu Olomouc na třídě 17. listopadu. Běžci se budou moci nechat zdarma namasírovat nevidomým masérem a rozcvičit se tancem při poslechu poprockové kapely James. Startovat se bude ve 21:00. Startovné je možné zakoupit přímo na místě za 350 Kč, anebo za zvýhodněnou cenu 300 Kč online na webu behprosvetlusku.cz, kde navíc najdete také podrobné informace. Výtěžek použije Světluška na podporu lidí s těžkým zrakovým handicapem.

V roce 2016 přispěla Světluška v Olomouckém kraji jednotlivcům s těžkým zrakovým handicapem a neziskovým organizacím, které jim také zde pomáhají, téměř šest milionů korun. Jednou z podpořených je i nevidomá paní Romana, která spolu se svým nevidomým manželem, vychovává zdravého synka. Světluška jim přispívá na asistenta, který rodičům i chlapci pomáhá ve chvílích, kdy je potřeba zraková kontrola.

Přijďte se na běh s paní Romanu seznámit, podpoříte Světlušku a zjistíte, že i běhat ve tmě má smysl.

bam

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip