Reklama

Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl, venku je 13.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Noční linka 50 už nebude jezdit do Pavloviček, ale na Povel a Nové Sady

Zprávy z regionu

19.10.2011

Autor: amb

Od 11. prosince tohoto roku dozná trasa noční autobusové linky číslo 50 olomoucké MHD jedné podstatné změny. Noční autobus už nepojede od nádraží dál do Pavloviček, místo toho obslouží sídliště v městských částech Povel a Nové Sady. Díky této úpravě navíc dojde k úspoře ve výši 80 250 korun.

Ke změně sáhli olomoučtí radní na základě průzkumu, který dělali přímo řidiči nočních autobusových linek. "Zjistili jsme díky němu, že závlek linky 50 do Pavloviček není cestujícími využívaný," uvedl náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach s tím, že ke změně dojde s platností k celostátnímu termínu změn jízdních řádů, a to 11. prosince.
Návrh nového trasování noční linky 50 vychází z její současné trasy. "Dál už ale nebudou obsluhovány Pavlovičky a nově bude zavedena obsluha lokalit Povel a Nové Sady. Linka jezdí v době zhruba od 23 do 4 hodin. Linky 51 a 52 zůstanou dál ve stávajícím rozsahu a jsou provozovány od 3:16 do 4:26 po jednom spoji na každé lince," připomněl Vlach.

Nová trasa autobusů číslo 50:

Neředín, krematorium - Hřbitovy - U Kovárny - Pražská - Šibeník - Nádraží město - Palackého - Náměstí Hrdinů - Okresní soud - Tržnice - Envelopa - Vejdovského - Kosmonautů - U Bystřičky - Žižkovo náměstí - U Dómu - Náměstí Republiky - Koruna (Prior) - Náměstí Hrdinů - Okresní soud - Tržnice - Rooseveltova - Nové Sady, sokolovna - U Učiliště - U Rybářského stavu - Nové Sady, železniční zastávka - Slavonínská - Jižní - U Kapličky - Povel, škola - Zenit (Hotelový dům) - Fakultní nemocnice - Pionýrská - Hraniční - Okružní - Tabulový vrch a zpět.

amb

Reklama

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Emanuela Pöttinga a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Střední školy

Škola působí ve vzdělávání zdravotnických pracovníků od roku 1948, poskytuje úplné střední a vyšší odborné vzdělání a patří dnes k největším zdravotnickým školám v České rep...