Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Novinka na nádraží: do podchodu vede jen eskalátor, schodiště se nevešlo

Zprávy z regionu

10.4.2015

Autor: Jan Procházka

Starý podchod na olomouckém nádraží už opět slouží cestujícím. Tedy alespoň jeho část, na eskalátory k nástupištím si cestující ještě počkají. Zato do hlavní chodby už eskalátory jezdí. Jenom eskalátory. Klasické schodiště totiž schází. Jak se tato novinka osvědčí v ostrém provozu se teprve ukáže.

Dva eskalátory nahoru a jeden dolů. Sejít do nádražního podchodu po svých po opravě už nemůžete. Jezdící schody tu zcela nahradily ty klasické. Podchodem se tak sice dostanete k vlaku, pokud jedete nacpaným spojem, musíte si nejprve vystát frontu na schody. A nebo raději zvolit delší cestu novým podchodem. “Připadá mi to jako naprosto stupidní řešení. Člověk obvykle spěchá spíš na vlak, než z vlaku. Pochopila bych třeba, že dolů pojedou dva a nahoru jeden. Takhle se tu mačkají lidé nervózní, že jim jejich spoj ujede,” zhodnotila novinku Gabriela Studničková, která v páteční špičce čekala na spoj do Prahy. K jediné cestě do podchodu se skutečně tvoří jakýsi trychtýř, kde platí právo silnějšího. Nečeká se sice dlouho, trvá to ale znatelně déle než seběhnutí schodů. Lidé zatím nad novinkou spíš nevěřícně kroutí hlavou, páteční strkanice s batohy na zádech ale rozhodně nepatřila mezi zážitky, na které bude některý z účastníků vzpomínat se zalíbením. Nad eskalátorem jako jediným způsobem dopravy se překvapivě pozastavila i paní Květoslava, která se opírala o francouzské hole. “Když jsou dvě možnosti, dolů se sveze většinou jen ten, kdo hůř chodí. Když se na eskalátory nacpou všichni, málem mě srazili dolů a čekala jsem jen, kdy mi někdo vynadá, že zdržuji,” komentovala novou situaci na nádraží cestující.
K cestě na nástupiště si cestující už budou moci vybrat: nalevo schody, napravo eskalátory. Funguje ale zatím jen levá strana, eskalátory na nástupiště zatím nejsou hotové. Podchod byl totiž beze slávy otevřen s měsíčním předstihem a zatím jím kromě cestujících běhají i dělníci.

Reklama

BOWLAND - Bowling Center

Katalog firem » Sport » Bowling, kuželky

Moderní bowlingové centrum na Moravě s 18-ti profesionálními drahami. Všech 18 drah disponuje automatickými zábranami „bumper“ pro děti a hendikepované. Ideální místo pro uspořádání po...