Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Staronový bek Mory Tomáš Valenta se na Hanou vrací rád

Rozhovory

21.7.2015

Autor: Radek Heloňa

Hokejisté HC Olomouc odstartovali přípravu na ledě. Mezi 35 hokejisty bylo na ledě také 11 beků, mezi kterými je největší posilou zlínský obránce Tomáš Valenta. Odchovanec ševců hrál za Moru již před třemi lety, kdy v dresu Kohoutů hostoval poprvé. Nyní má "Válec" na Hané podepsáno roční hostování a defenzívu HCO by měl rodák z Uherského Hradiště vystužit právě díky svým obranným dovednostem.

Tomáši, připomeňte mi ještě, jak došlo k vašemu přesunu do Mory?
Podle letošního nového pravidla se dá odejít na rok na hostování bez udání důvodu, takže si myslím, že to bude i můj případ. Čekal jsem na smlouvu ve Zlíně, kde to dopadlo, jak to dopadlo. V Olomouci jsem ale cítil chuť od vedení i trenérů, protože už jsem tu hrál a byli se mnou spokojení. Uvidíme, jak to bude v sezóně, ale zatím jsem spokojený

Jak těžký byl první trénink na ledě po dovolené?
Byl hodně náročný, ale čekal jsem to ještě těžší. Trenéři to nachystali dobře, vlétli jsme na to, zvládli jsme to v pohodě všichni.

Jak budete mít postavené tréninky? Čeká vás asi více fází...
Ano, celou přípravu před startem extraligy budeme mít dvoufázové tréninky. Ráno posilovny, odpoledne ledy. Bude to hodně náročné.

V Olomouci jste v kariéře podruhé, jak se vám líbí nyní po druhém přesunu na Hanou?
Já jsem zatím maximálně spokojený, jak s vedením, tak i s kluky, jsme výborná parta, takže zatím vše klape na výbornou.

Jaké si dáváte cíle do sezóny?
Já si vždy si chci dávat co nejvyšší, ale zase musíme volit cíle s mírou. Strašně, strašně rád bych hrál play-off, věřím, že to bude vyvrcholení sezóny tady, a že si ho zahrajeme.

Koho jste potkal po třech letech v kabině Mory?
Bylo jich tam dost, se kterými jsem ještě hrál, a s těmi, co jsem nehrál, tak jsem se potkával v 1. lize, kde jsem hrával na střídavé starty. Vůbec nebyl problém se s ostatními seznámit.

Před třemi lety jste se zlínskými spoluhráči ze Zlíne dojížděli, jak to budete mít v této sezóně?
Ano, s Liborem Kašíkem jsme dojížděli, nyní už tady mám byt, abych dojíždět nemusel.

Stává se z vás tedy pomalu Hanák?
Ano, já bych se tomu nebránil (smích), líbí se mi tady, lidé jsou tady v pohodě.

Jak se těšíte na první zápasy přípravy?
Těším, protože co mi kluci říkali, tak i na přípravu tady chodilo dost lidí. Sice je to s Kometou jen přípravný zápas, ale dáme do toho všechno. Asi nelze v prvním utkání čekat nějaký skvělý hokej, ale budeme chtít vyhrát. Navíc se hraje o místo, každý se bude chtít předvést. Nikdo nemá místo jisté.

Na fotbalovém turnaji s fanoušky na konci června jste si vymkl kotník, už je to v pořádku?
Ano, po první bolesti jsem to zaledoval, dal tomu chvíli klid o dovolené, a nyní je to už naprosto v pohodě.

Kdo je Tomáš Valenta
Třiadvacetiletý hráč není v Olomouci žádnou neznámou. V olomouckém týmu působil již v sezóně 2012/13. S výkony defenzivního obránce, který pomohl Kohoutům až do baráže o extraligu, bylo vedení Mory spokojeno, Valenta však jako hráč Zlína zamířil na další dva ročníky právě do svého mateřského celku.
Tomu pomohl v roce 2014 k mistrovskému titulu. V minulé sezóně odehrál mládežnický reprezentant v mužstvu trenéra Vlacha 27 zápasů, v nichž zaznamenal 8 bodů (2+6). V play-off pak odehrál celé čtvrtfinále, bodově se však neprosadil. Během sezóny rovněž vypomáhal prvoligovému Havířovu, kde nastoupil k celkem třinácti duelům, v nichž si připsal 8 bodů (1+7).

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Coffee library

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Studentské bistro nejen pro studenty v krásných prostorech Tereziánské Zbrojnice. Snídaňové menu, obědy, odpolední snack, dezerty, dorty. Nabízíme polední menu, polévky, široký sort...