Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 8.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nový brankář Mory Branislav Konrád se těší na atmosféru olomouckého zimáku

Rozhovory

27.6.2015

Autor: Radek Heloňa

Jednou z největších posil před sezónou je brankář slovenské reprezentace Branislav Konrád. Slovenská reprezentační trojka přišla z Dukly Trenčín, aby zacelila díru po Jiřím Trvajovi, který ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Fanouškům se Braňo představil na fotbalovém turnaji ve Slavoníně, kde se do branky nepostavil. Slovenský brankář se také těší na olomoucký kotel v plecharéně. "Slyšel jsem, že jsou tu fanoušci vynikající, že vytvoří parádní atmosféru. Moc se na to těším. Už je jen na mě, abych si získal jejich důvěru svými výkony," říká v rozhovoru Branislav Konrád.

Braňo, jak se vám líbí turnaj s fanoušky v malé kopané?
Vždy se něco takového přes léto dělá pro fanoušky, sem ale přišlo opravdu hodně lidí a má to díky tomu výbornou atmosféru. Určitě je to zpestření naší letní přípravy.

Jak jste na tom vy s kopačkami a balónem? Hrajete v útoku, do branky se vám nechtělo?
Není to nic moc, trochu jsem pohádaný s nohama, ale to nevadí. Do branky mě to v jiných sportech vůbec netáhne. Rád si od ní odpočinu (smích).

Jak se seběhlo vaše angažmá v Olomouci?
Věděl jsem o zájmu Olomouce už během mistrovství světa, ale tam jsem to ještě nechtěl řešit, navíc mělo zájem ještě více klubů. Ale po MS už přišla Olomouc s konkrétní nabídkou a já už jsem nechtěl čekat jako v minulosti. Jsem rád, že mě Olomouc oslovila, jednala rychle a korektně. Dva roky před tím jsem na nabídku čekal dlouho a už jsem takovou situaci nechtěl zažít.

Jak byste hodnotil loňskou sezónu v Dukle Trenčín?
Měli jsme velmi mladý tým, hráli jsme agresivní hokej. Se sezónou jsem byl spokojený, škoda, že jsme v play-off nedošli dál, ale narazili jsme na Banskou Bystricu, která měla posily ze Slovanu a jejich kvalita se ukázala.

Na MS jste byl jako slovenská trojka. Moc jste si nezachytal, jaká to byla zkušenost pro vás?
Třetí brankář si asi nejvíce užije šampionát, protože na něj není nějaký tlak (smích). Ale moc jsem toho nenachytal ani v přípravě, to bylo horší. Nebyl jsem moc v zápasové praxi, ale naštěstí Julo Hudáček i Jánko Laco chytali skvěle, takže jsem nemusel zasahovat. Já jsem od začátku věděl o svojí roli v týmu a snažil jsem se mančaft podporovat, jak to jen šlo. Byl jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit.

V Moře bylo loni i letos je hodně Slováků. Je to výhoda pro nového hráče?
Na Slovensku a v Česku je to asi jedno, to spíš řešíte ve Skandinávii nebo v Rusku a NHL, ale znal jsem se před příchodem s Buckom (Dávid Buc) a Tomášem Mikušem. Hrávali jsme spolu, to byla výhoda, protože mi tady ze začátku ukázali, jak to v Olomouci hodí, nebyl jsem tak ztracený. Postupem času už jsem se s týmem i s městem sžil. Spoluhráče jsem poznal, všechno je v pořádku.

Jak jste to měli s letní přípravou vy brankáři?
Absolvovali jsme ji celou s týmem, občas jsme měli speciální brankářské tréninky. Nosná část byla s mančaftem.

Trenér Venera má specifickou přípravu s tréninky dopoledne, ale delšími. Zažil jste to už někde?
Už jsem v kariéře těch letních příprav zažil dost, už i tuto variantu jsem zažil. Nebyl to problém, možná první týden, když byli kluci už roztrénovaní a já naskočil později, ale pak se to srovnalo.

V hokejové Olomouci to měl u fanoušků brankář vždy dobré. Těšíte se i na to, že za vámi fanoušci budou stát?
Ano, slyšel jsem, že jsou tu fanoušci vynikající, že vytvoří parádní atmosféru, moc se na to těším. Už je jen na mě, abych si získal jejich důvěru svými výkony.

Kdo je Branislav Konrád
Téměř osmadvacetiletého brankáře si mnozí pamatují ještě ze soupisky slovenského národního týmu z letošního mistrovství světa, do branky se ale odchovanec Nitry nedostal. Vysoký gólman si před osmi lety zkusil angažmá v Bělorusku, a to v Metallurgu Zhlobin. Dalších pět sezón pak strávil ve službách Slovanu Bratislava. V sezóně 2012/2013 tak spolu se Slovanem nakoukl pod pokličku ruské KHL.
Poslední dva ročníky odchytal Konrád ve slovenské lize (HK Nové Zámky), své štěstí zkusil u třineckých Ocelářů, ale i v Německu. Poslední sezónu strávil ve slovenské nejvyšší soutěži, kde jako brankářská jednička oblékal dres HK Dukla Trenčín. Za trenčínskou Duklu odchytal 51 zápasů s úspěšností 93,4 %. S Olomoucí podepsal jednoletou smlouvu.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941