Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Galerie Šantovka už je z více než dvou třetin zaplněná. Budou v ní banky, bowling i kino

Zprávy z regionu

15.6.2012

Autor: roc

Po čtyřech měsících stavebních prací se dokončují práce na základové desce galerie Šantovka a ještě před koncem školního roku budou zahájeny práce na skeletu samotné budovy. Přestože je výstavba obchodní galerie teprve v počátcích, už nyní je pronajato přes 70 procent nájemních ploch. Kromě obchodů budou v galerii Šantovka například pobočky bank, telefonních operátorů, ale i služby jako kadeřnictví, multikino, bowlingové centrum a velký dětský koutek.

Veškerá stavební činnost na budoucí galerii Šantovka je úzce koordinována s přípravnými pracemi na stavbě tramvajové trati, která propojí centrum s jižní částí města. Zároveň v okolí Mlýnského potoka zahájilo Povodí Moravy výstavbu další etapy protipovodňových opatření.
Práce na staveništi začaly koncem února a od té doby generální dodavatel stavby, akciová společnost Metrostav, dokončil výkopové práce a provádí betonáž základové desky. Současně probíhají práce na inženýrských sítích a začalo se s výstavbou mostních objektů pro příjezd do galerie Šantovka. "Objem stavební jámy napovídá, že v podzemí bude kromě části obchodních ploch i více než osm set parkovacích míst ve dvou patrech. Celková parkovací kapacita dosáhne zhruba tisíc míst, což sníží počty aut vjíždějících do centra města a uleví dopravní zátěži. Během podzimu bude dokončena podzemní stavba a budova začne vyrůstat nad okolní terén," popisuje průběh stavby jednatel galerie Šantovka Richard Morávek.

Intenzivní stavební práce dále zvyšují značný zájem o pronájem obchodních prostor, a to i mezi místními obchodníky. "Pronajato je už přes sedmdesát procent prodejních ploch. Budou zde zastoupeny prestižní značky z oblasti módy, elektra, potravin, zábavy, služeb a restaurací," popisuje obsazení galerie Šantovka Morávek. V podzemním patře bude například hypermaket Interspar, sportovní prodejna Intersport, hračky Pompo, prodejna knih Dobrovský, Pet Center a některé služby, jako je třeba čistírna oděvů nebo cestovní kanceláře. První nadzemní podlaží obsadí obchody s módou jako H&M, Orsay nebo Tally Weijl, obchody s obuví Baťa či Reno, prodejna elektro Euronics, Apple store, dále pak dm drogerie, lékárna, restaurace, cukrárna a kavárny, ale i pobočky bank a telefonních operátorů.

Ve druhém patře budou opět módní značky například Lindex, Reserved, Cropp Town či luxusní Napapijri, Gant nebo Replay, velké hračkářství Bambule a food court s KFC a dalšími restauracemi rychlého občerstvení. Třetí patro pak bude určeno zábavě: obsadí ho multikino Premiere Cinemas, největší bowlingové centrum v republice s osmnácti drahami, multifunkční klubová scéna pro pořádání divadelních představení, koncertů a dalších akcí, Sigma sportbar a fan zóna Sigmy Olomouc, prodejna kočárků s dětským koutkem a dále restaurace Pizza Coloseum. Na střeše objektu pak zaparkuje dalších dvě stě automobilů.
Otevření obchodní galerie je naplánováno na podzim příštího roku.

roc

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz