Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Objednat si jídlo v menze přes mobil?  Jde to, ale jedině v Olomouci

Zprávy z regionu

22.8.2012

Autor: roc

Strávníci menzy Univerzity Palackého si jako první v Česku mohou objednat jídlo telefonem. Plnohodnotnou aplikaci pro chytré telefony vytvořil student olomoucké přírodovědecké fakulty Lukáš Novák jako bakalářskou práci. Ke stažení je na internetu zdarma.

"Jídlo si mohou uživatelé vybrat i objednat. Vidí informace o zůstatku svého účtu nebo se mohou podívat na historii objednávek. Aplikace zobrazí jídelníček ve všech výdejnách pro aktuální den, ale i na týden dopředu," uvedl autor aplikace Lukáš Novák. Objednávkový systém je rovnocenný s tím na webových stránkách menzy. Jen neumožňuje objednané jídlo odhlásit. "Zatím," zdůraznil Novák.
Aplikaci si během prvního měsíce stáhla do mobilu s operačním systémem Android více než stovka lidí. Její rozmach ale Novák očekává až začátkem zimního semestru. "Nápad objednávky na dálku byl můj a se spolužáky jsme se shodli, že nebyl úplně špatný. Teprve následně jsem zjistil, že podobné aplikace existují i při jiných vysokých školách. Jde ale o systémy, které pouze zobrazí jídelníček, neumí provádět objednávku jídla," vysvětlil student magisterského stupně informatiky.

Aplikaci Novák vytvořil během dvou semestrů a vedoucí práce i oponent ohodnotili jeho bakalářskou práci áčkem. Přesto chce Novák svou aplikaci dále vylepšovat. "Rád bych ještě na jídelníčky umístil stále populárnější QR kód," dodal. Vyloučeno není ani postupné rozšíření aplikace na jiné vysoké školy. "Je to výborný nápad. Rychlá, přehledná a hlavně funkční aplikace. Určitě ji doporučuji," zhodnotil aplikaci v diskuzi její uživatel Milan.
Menza se stará přibližně o deset tisíc strávníků. "Tato aplikace pro ně znamená jednoznačně zvýšení komfortu při objednávce. V nabídce míváme až čtrnáct druhů jídel," uvítala zkušební provoz aplikace pro telefony s Androidem ředitelka Správy kolejí a menz Univerzity Palackého Božena Pirklová.
Aplikacím pro chytré telefony se Lukáš Novák hodlá věnovat i v budoucnu. V hlavě má nápad, jak by chytré telefony mohly spolupracovat se STAGem, tedy s programem studijní agendy univerzity.
Aplikace Menza Univerzity Palackého je ke stažení na https://play.google.com.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941