Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Obránce Mory Jan Jaroměřský: "V extralize chceme hrát dobrý hokej hlavně kvůli skvělým olomouckým divákům"

Rozhovory

19.4.2014

Autor: Radek Heloňa

O postupu Mory do extraligy rozhodl hráč, který s hokejem začínal v Mladé Boleslavi, byl v kádru Liberce, ale nejvyšší soutěž si zahraje až na Hané, kam přestoupil před touto sezónou. Řeč je o obránci HC Olomouc Janu Jaroměřském, který v 63. minutě duelu Kohoutů s BK Mladou Boleslaví rozhodl o výhře Mory. Ta by sice postoupila i v případě prohry, protože Kladno porazilo Piráty Chomutov, ale postupovat vítězstvím bylo pro zaplněnou "Plecharénu" určitě mnohem lepší.

Honzo, jak padl vítězný gól? Byly tam ještě spekulace o teči Jana Knotka...
Chtěl jsem střílet nahoru, netuším, jestli to ještě Honza Knotek tečoval. On mi říkal, že se toho už nedotknul. Je to jedno, hlavně, že jsme tam. Oni to asi rozeberou v televizi, ale nevypadalo to, že by tam byla teč. Po pravdě je to opravdu jedno.(smích).

Jaký jste měl pocit bezprostředně po gólu? Dá se to vůbec popsat slovy?
Hrozně super pocit dát branku proti Mladé Boleslavi, kde jsem hokejově vyrostl, ještě tím rozhodnout o postupu. Je to asi vrchol toho, co jsem zatím s hokejem zažil. Pocit je hrozně hezký a chci poděkovat všem klukům, že takto bojovali. Nebyl to jen tento zápas, ale i těch deset předchozích a jsme rádi, že jsme ten postup udělali už dnes.

Čekal jste při přestupu na Hanou, že to dopadne až takto postupem?
Věřil jsem, že postoupíme do play-off, že budeme hrát celý rok nahoře. To se povedlo, ale že se baráž takhle povede, to jsem nevěřil. Že budeme sbírat tímto způsobem body, to jsem nečekal. Dařilo se nám urvat body i v zápasech, kdy se nám až tak nevedlo, což bylo také velmi důležité.

Jaké budou oslavy postupu?
V neděli máme utkání na Kladně, normálně se to odehraje, takže by bylo nedůstojné, abychom tam dostali nějaký klepec. Ale zase bychom to urazili, kdybychom dnes neslavili, teď jsme toho plní a věřím, že si to zasloužíme dnes oslavit, když to tak krásně dopadlo.

Jak vy se těšíte na extraligu, když jste v Liberci nedostal šanci ji hrát?
Nedostal, ale už jsem to rozebíral při přestupu sem, takže se k tomu nebudu vracet, ale těším se moc, protože to je hlavně o příležitosti. Viděli jste, že jsme proti extraligovým soupeřům mohli hrát. Budeme se snažit neudělat v extralize ostudu, já se na ni strašně těším. Moc děkujeme fanouškům, že nás drželi celou sezónu, teď se hala několikrát vyprodala a právě pro naše diváky budeme hrát doufám takový hokej, aby na nás pořád chodili.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip