Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Obránce Sigmy Jan Javůrek po Příbrami: "Šancí jsme měli na pět zápasů"

Rozhovory

22.4.2014

Autor: Karel Skříčka

Fotbalisté SK Sigma Olomouc ve 25. kole nezískali proti soupeři z bojů o záchranu Příbrami tři body. Hosté hráli poslední čtvrthodinu jen v deseti, Sigma bušila do obrany hostí, ale kýženou branku nevsítila. Hráči Modré laviny si uvědomují, že boj o záchranu bude ještě hodně náročný. Levý bek Hanáků Jan Javůrek žehral na smůlu spoluhráčů v koncovce.

V utkání s Příbramí se hrálo o šest bodů. Měli jste na tento zápas speciální přípravu?
Ne. Připravujeme se pořád na všechny týmy. Je to hlavně o bojovnosti a o gólech. V dnešním utkání jsme hráli, si myslím, dobrý fotbal, vytvořili jsme si spoustu šancí, ale gól jsme nedali, i když jsme vzadu udrželi nulu, bez gólů nevyhrajeme.

Sestava na dnešní utkání byla defenzivně laděná. Z čeho to vyplynulo, když hrajete vlastně o všechno?
Byl tam Martin Šindelář, který měl za úkol vyhrát hlavičkové souboje. To vycházelo, ale jinak jsme měli hrát dopředu a po stranách. I to se nám docela dařilo, ovšem, když nedáme gól, tak je to k ničemu.

Bojovnost a velká snaha byla vidět. Co si myslíte, že v koncovce chybělo. Byla tam nervozita?
To fakt nevím. Jdeme sami na bránu, máme šance, které jsme vždy dávali. Vypracovali jsme si jich na pět zápasů. Je to škoda. Chyběl třeba jen nějaký ušmudlaný gól. Viděl jste, "Variho" (Varadi) to trefilo a šlo to vedle. Je to určitě smůla.

Nyní hrajete již prakticky v každém zápase o všechno. Co se tedy musí zlepšit, aby jste situaci otočili?
Musíme do toho jít velkou bojovností až na smrt, dát gól a vzadu hlavně nedostat. V dalším utkání se to již musí povést.

V čem vězí, že se od vás hlavně v koncovce odvrátilo štěstí?
Je to těžké. Já jsem v žádný šanci nebyl, ale kluci měli v hlavách, jak to uklidit. Myslím si, že řešení nebylo špatné. Hodně toho vychytal golman. Nevím, čím to je, prostě se stane. Je pravda, že každým dalším utkání bude situace těžší a těžší.

Karel Skříčkasport@olomouc.cz

Reklama

iKABEL - ELEKTRO OLOMOUC

Katalog firem » Řemeslníci » Elektroinstalace

STAVÍTE DŮM či plánujete REKONSTRUKCI? Jsme specialisté v oboru elektro s 25letými zkušenostmi a Certifikacemi známých výrobců. Nabízíme vám: ENERGETICKY ÚSPORNÉ TOPENÍ pod...