Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc bude hostit přehlídku finalistů světové soutěže talentů. Už tuto středu

Zprávy z regionu

6.5.2013

Autor: roc

Hanácká metropole ochutná atmosféru světové soutěže, která se každoročně koná v americkém Hollywoodu. Dějištěm u nás jedinečné akce se tuto středu stane Moravské divadlo Olomouc. V rámci speciálně pořádaného galavečera se představí všichni čeští finalisté světové soutěže World Championships of Performing Arts - Mistrovství světa v interpretačním umění. Olympiáda talentů, jak bývá akce přezdívána, se bude konat letos v červenci už posedmnácté v Hollywood city, čtvrti amerického Los Angeles.

"Galavečer je svým pojetím naprosto jedinečný. Na jednom místě bude možné vidět a vychutnat si umění všech talentů z České republiky, které ohromily svět," vyzdvihuje organizátorka akce Margita Hájková. Během večera se představí také pět nových finalistů českého kola, z nichž jednoho porota už během přehlídky vybere a zúčastní se tak letošní Olympiády talentů World Championship of Performing Arts (WCOPA) ve Spojených státech amerických.
Cílem každoročního klání WCOPA je setkání těch nejlepších z nejlepších z různých částí světa. "Je to setkání nejen začínajících umělců, ale i těch, co už mají za sebou nějaké zkušenosti a třeba i dosáhli úspěchů na regionálním či národním poli. Soutěží se v kategoriích hudba, tanec, zpěv, modeling, herectví a varieté," vysvětlila pravidla klání Margita Hájková. V porotě světové soutěže zasedají osobnosti z oblasti umění. "Například ředitel divadla Broadway, agenti nahrávacích společností v Hollywoodu nebo majitelé modelingových a talentových agentur," doplnila organizátorka.
Na galapřehlídce v Moravském divadle vystoupí mimo jiné i úspěšní účastníci soutěže z předchozích let. Jsou jimi Ladislav Bilan ml. a Petr Bazala v hudební kategorii, Adéla Hájková v hudební a taneční kategorii, Balet Globa, Stázka Můčková, HPM Dance Pardubice, Jolana Machálková Plzeň a TK Katlen Zuzana Vítečková Ostrava v taneční kategorii a také umělci, kteří se připravují na soutěž WCOPA 2013. Hostem večera bude i nejkrásnější žena soutěže Superstar 2013 Kristýna Šebíková, taneční skupina M plus Olomouc či flétnový kvartet Základní umělecké školy Žerotín. Na závěr večera vystoupí finalisté Národního kola ČR.
World Championship of Performing Arts 2013 se v USA uskuteční od 12. do 21. července. Českou výpravu na Olympiádu talentů do Hollywoodu každoročně organizují manželé Hájkovi z Olomouce a tým se pravidelně vrací oceněný medailemi. "Nejen Olomouc, ale i Českou republiku reprezentují skvěle. Moc jim přeji, aby ve svém úsilí vytrvali a přišli se pochlubit medailemi i z letošního ročníku," řekl primátor města Martin Novotný s tím, že na podporu talentů se město snaží pravidelně finančně přispívat.
Na loňské přehlídce WCOPA ohromil svět olomoucký Balet Globa s psychobaletem, který spojuje zdravé a handicapované tanečníky. Členové baletního seskupení si z USA odvezli dvě stříbrné, dvě zlaté medaile a dvě plakety za nejlepší výkon v taneční kategorii. Dalším úspěšným zástupcem z Olomouce byla předloňská finalistka Adéla Hájková. V hanáckém kroji se stala hlavní hvězdou Pochodu národů WCOPA 2012 a získala zvláštní ocenění poroty za talent.
Vstupenky na galavečer je možné zakoupit v předprodeji Moravského divadla Olomouc.

roc

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941