Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc bude mít kemp. Resort Krásná Morava otevře
 na konci května a nabídne mnohem víc, než jen ubytování

Zprávy z regionu

21.4.2015

Autor: Jan Procházka

Kemp. Zaklínadlo, které se v Olomouci opakovalo v posledních dvaceti letech nesčetněkrát. Bezvýsledně. Od slov k činům se ale nikdy nepřešlo. Teď se ale situace konečně obrátila k lepšímu. V Řepčíně přímo na břehu Mlýnského potoka roste areál Resort Krásná Morava. Bude tu kemp pro stany i karavany, posezení s hospůdkou, stylové hřiště pro děti, přístav pro vodáky a hřiště pro plážové sporty. Otevření se plánuje na konec května.

V Olomouci bude po letech konečně kemp. Otevře ho sdružení Krásná Morava na břehu Mlýnského potoka v Řepčíně už na přelomu května a června letošního roku. A nebude to zdaleka jen louka pro stany či parkoviště pro karavany. Sdružení má totiž s Resortem Krásná Morava, jak se areál bude jmenovat, velké plány. “Rádi bychom, aby areál žil celou sezonu, tedy od dubna do října. To je ve stručnosti naše filozofie,” přiblížil Jaromír Zavřel ze sdružení Krásná Morava. Na místě samotném pak překračuje vyježděné koleje od těžké techniky a barvitě líčí, jak bude areál vypadat už za pár měsíců. Tím nejdůležitějším je samozřejmě kemp. “Bude tu parkoviště i plocha, kde mohou stát karavany. Pro stanování je potom určena plocha u řeky. Nechali jsme tam stát stromy, takže tam lidé naleznou i stín. Samozřejmostí je připojení na elektřinu a wifi, budujeme i moderní toalety a sprchy,” popisuje Zavřel. U řeky také bude jakýsi přístav, který zase ocení vodáci. “Chystáme i hospůdku. Bude to taková stylová otevřená stodola. Nechtěli jsme budovat restauraci, spíš místo, kde si lidé mohou dát dobré pivo a něco z grilu či udírny,” zmiňuje Zavřel. Hlavní cílovou skupinou jsou podle něj rodiče s dětmi. “Budeme tu mít hodně zajímavé dětské hřiště s postavičkami ze známých večerníčků. Celý areál bude samozřejmě oplocený, takže si tu rodiče klidně mohou sednout a odpočívat, zatímco děti dovádí a nemusí se o ně obávat,” ubezpečuje Zavřel. V rámci kempu má vzniknout i jakási party zóna. “Bude tam několik ohnišť. Zájemci si u nás objednají termín a dostanou takový barbecue balíček: ohniště, gril, posezení, nějaké maso, pivo, špekáčky… Všechno připravíme my. Prostě ideál, nemusíte se o nic starat, jen přijdete a užíváte si,” nastiňuje svou představu Jaromír Zavřel. Nezapomnělo se ani na sportovní vyžití. “Bude tu půjčovna sportovních potřeb: k dispozici budou čluny, kola, nebo třeba koloběžky a spousta dalšího. Kromě toho připravíme i hřiště na plážové hry: volejbal, nebo třeba i fotbal,” slibuje Zavřel. A počítá se i s programem pro školy či firemní akce.

Zájem o olomoucký kemp a celý projekt je podle Jaromíra Zavřela obrovský: “Hlásí se nám už spousta zájemců o spolupráci a my se tomu nebráníme. Chtěli bychom, aby se v areálu opravdu celou sezonu něco dělo. Chodí sem i lidi z okolí a ptají se, kdy otevřeme. Rozhodně nebudeme jen pro turisty, i pro Olomoučany bude určitě příjemné si tu posedět, nebo si třeba zahrát ten plážový volejbal, nechat tu vyběhat děti a sníst něco dobrého.”

Chystá se i další projekt, jehož bude olomoucký kemp součástí: aktivní dovolená na klíč. “V rámci sdružení Krásná Morava jsme připravili síť kempů, které mohou lidé postupně projet. My je dovezeme do Hanušovic a odtamtud se třeba na lodi přesunou postupně směrem k jihu. A na každé zastávce mohou něco zažít. Třeba strávit den v Litovli, půjčit si v kempu kola a zajet si na Bouzov a druhý den pokračovat do Olomouce,” představuje novinku Zavřel. Informace o kempu a dalších aktivitách lze nalézt na facebookové stránce Krásná Morava.

O vybudování kempu se v Olomouci mluví už dvě desítky let. Poměrně laciné ubytování totiž do města může přitáhnout úplně jiný druh turistů: baťůžkáře, dobrodruhy i rodiny, pro které je spaní ve stanu vítaným dobrodružstvím. Samostatnou kapitolou jsou pak lidé, kteří tráví dovolenou na cestách s karavanem. Ani ti v Olomouci dosud neměli kde zaparkovat.

Olomoucký kemp Resort Krásná Morava vyrůstá v místech, kde ještě před nedávnem žila kolonie bezdomovců. Nevábné místo se změnilo k nepoznání. A dobrá zpráva závěrem pro sportovce či pejskaře, kteří rádi běhají po této straně potoka. Cesta kolem řeky zůstane zachována. A do budoucna se počítá i s lávkou, která břehy spojí.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip