Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 20.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc bude mít svého městského architekta. Garant estetické kvality investic vzejde z výběrového řízení

Zprávy z regionu

5.9.2014

Autor: mrt

Olomouc bude mít po letech znovu svého městského architekta. Ten bude garantem kvality nově realizovaných staveb. Za úkol bude mít také komunikaci s laickou i odbornou veřejností.

Do Olomouce se vrátí funkce městského architekta. Její zavedení prosadil nový vedoucí odboru koncepce a rozvoje Marek Černý, který s touto koncepcí uspěl v nedávném výběrovém řízení. "Městský architekt by se měl stát garantem architektonicko-urbanistické kvality investičních akcí, které jsou financované z veřejných prostředků. Náplň jeho činnosti má spočívat ve spolupráci při zpracovávání zadávacích podmínek pro investiční akce města, v povinnosti sledovat a vyjadřovat se k urbanistické a architektonické činnosti na území města, včetně zajištění informovanosti samosprávy města, v povinnosti vykonávat samosprávnou činnost města, která vyplývá ze zákona o územním plánování a stavebním řádu," vysvětlil náměstek primátora Jan Holpuch. Podle něj bude navíc městský architekt prostředníkem v diskuzi mezi městem a odbornou i laickou veřejností. Pozice bude obsazena vítězem výběrového řízení. O jeho výsledku však už bude zřejmě rozhodovat nové vedení města, které vzejde z podzimních voleb.

mrt

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip