Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc hostí Mistrovství Evropy ve standardních tancích

Tipy a názory

18.5.2017

Autor: zd

Výstaviště Flora Olomouc bude hostit jednu z nejvýznamnějších světových soutěží v oblasti tanečního sportu – mistrovství Evropy ve standardních tancích v kategorii dospělých. Prestižní taneční klání se uskuteční v pátek 19. května v pavilonu A od 15:00. V následujících víkendových dnech pak na šampionát naváže již tradiční 4. ročník mezinárodní taneční soutěže 4th Bandi OK Dance Open.

O co nejlepší umístění bude bojovat také český pár Michal Drha a Klára Zámečníková. O co nejlepší umístění bude bojovat také český pár Michal Drha a Klára Zámečníková. Foto: Ondřej Hlaváček

Mistrovství Evropy bylo do Olomouce přiděleno Světovou taneční federací i díky tomu, že pro rok 2017 je hanácká metropole vyhlášena evropským městem sportu. V rámci šampionátu se představí 63 nejlepších tanečních párů Evropy a první kola se budou konat v odpoledním čase od 15:00. Ve večerní části se představí finálové páry a předávání poháru novopečenému mistru Evropy osobně přislíbila ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová. Vyvrcholení akce bude vysílat Česká televize v přímém přenosu od 21:00 na programu ČT4 Sport.

Následující den na mistrovství navazují víkendové taneční soutěže, a to jak mezinárodního charakteru, tak také národního v podobě taneční ligy. Taneční soutěže budou během celého víkendu probíhat v různých věkových a výkonnostních kategoriích od juniorů, přes mládež a dospělé až po seniorské taneční páry.

Záštitu nad oběma akcemi převzali hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor Statutárního města Olomouc Antonín Staněk. Veškeré informace naleznete tady.

zd

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip