Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc hostila MČR v capoeiře a uhájila dvě bronzové medaile

Sport

24.4.2014

Autor: Ondřej Novák

V neděli proběhlo Mistrovství ČR v capoeiře a úplně poprvé jej hostila Olomouc. Akce byla spojena se třídenním seminářem, kterého se zúčastnilo kolem 70 capoeiristů z celé republiky, Slovenska i Rakouska. Olomoučtí vybojovali dvě bronzové medaile.

"Tréninky vedl prezident naší asociace Vem Camará capoeira Mestre Paçoca, který poté usedl i do poroty," prozradil olomoucký trenér Ondřej Novák. V kategorii A (modrý až zeleno-fialový pásek) získal právě Ondřej Novák bronzovou medaili a obhájil tak medaili získanou z Mistrovství Evropy v listopadu 2013. První místo této nejvyšší kategorie obsadil Jan Hovorka z Prahy. V kategorii B (žluto-oranžový, oranžový a oranžovo-modrý pásek) obsadili 8. - 10. místo olomoučtí capoeiristé Zuzana Bordováčová, Miroslav Grohmann a Milan Korba. Bronzovou medaili získal mladý talent Jak Křenek, který poprvé bojoval na šampionátu dospělých capoeiristů (na MČR dětí,které se konalo 14 dní před MČR v Olomouci obhájil loňskou zlatou medaili). Vítězem se stal Filip Lankaš z Mladé Boleslavi. V nejnižší kategorii C (šedý, šedo-žlutý a žlutý pásek) se umístila nejlépe Lucie Kubáková na 8. místě a dále pak úplní začátečníci Dominik Zavřel a Martin Poledníček, kteří obsadili 9. a 11. místo. Tuto kategorii vyhrál Adam Ansorge z Liberce a 2. místo obsadil Filip Rozkošný z nedalekého Přerova. "Jsem velmi hrdý na své studenty, protože podali výborné výkony, skvěle reprezentovali svůj capoeiristický klub a naše město Olomouc. Organizovat tak velkou akci bylo náročné a bez svých studentů a hlavního sponzora (DECATHLON Olomouc) bych to nikdy nezvládl. Doufám jen, že se do budoucna sbírka rozroste o další cenné kovy," věří Ondřej Novák.

Ondřej Novákhlavní trenér

Reklama

ScioŠkola Olomouc – základní škola, s.r.o.

Katalog firem » Vzdělávání a školství » Základní školy

Soukromá alternativní škola postavená na principech svobodného vzdělávání, která využívá moderních metod ve vzdělávání a chce vychovávat děti tak, aby byly v budoucnu šťastné a dobř...