Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dotace na novou tramvajovou trať se opět  o něco přiblížily, rozhodne se ve Švýcarsku

Zprávy z regionu

21.12.2010

Autor: amb

Je vyhráno, hlásí olomoucká radnice v boji o mnohamilionovou dotaci na první etapu výstavby nové tramvajové trati na Nové Sady. Alespoň tedy na domácí půdě. Požadavek města na příspěvek z takzvaných Švýcarských fondů se nyní přesouvá ke konečnému rozhodnutí právě do Švýcarska.

Pro město Olomouc je to bezpochyby dobrá zpráva: monitorovací výbor Švýcarských fondů schválil projekt první etapy výstavby tramvajové tratě přes Šantovku na sídliště Nové Sady a Povel. "Podle prvních informací by schválená dotace měla činit 196 milionů korun," informoval olomoucký primátor Martin Novotný. "Na úrovni České republiky už jsme tímto tento souboj vyhráli, nyní se rozhodování přesunuje do Švýcarska. Věřím, že uspějeme i tam," doufá Novotný.
Podle náměstka primátora Martina Majora se předpokládané náklady na vybudování trati pohybují ze strany města kolem tří set milionů korun. "Na maximální možnou dotaci ve výši 85 procent nákladů asi nedosáhneme, protože ne všechny položky jsou uznatelné, i tak by ale měly být v případě úspěchu žádosti uhrazeny ze Švýcarských fondů zhruba dvě třetiny těchto peněz," zmínil Major s tím, že v první etapě by měla nová tramvajová trať vedoucí z Tržnice přes vznikající čtvrť Šantovka končit podél Skupovy ulice na Nových Sadech.

amb

Reklama

Fabbrica di caffé

Katalog firem » Restaurace, stravování » Bary a kavárny

Jsme designová kavárna s inovativním modulárním kávovarem, nabízíme výběrovou kávu ze dvou pražíren, cheesecaky, tartaletky, makronky, vegan bezlepkové dorty, open sendviče, domácí granolu...