Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 22.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc si bude s novým bratislavským partnerem vyměňovat zkušenosti i školáky

Zprávy z regionu

16.2.2012

Autor: jap

Dostaneme se klidně na konec světa, ale známe své sousedy? Mladší generace už sotva. S touto myšlenkou podepisovala dnes na olomoucké radnici starostka bratislavské městské části Staré město smlouvu o spolupráci, dokument na základě kterého se starobylé srdce Hané a starobylé srdce Bratislavy stávají partnery. Obě města si chtějí vyměňovat nejen zkušenosti, plánují například výměny divadel či setkání seniorů.

"Máme mnoho společného. Podobnou historii, oběma městy protéká stejná řeka, řešíme podobné problémy," nastínila dnes na olomoucké radnici starostka Starého města Tatiana Rosová. "Každodenně řešíme třeba problematiku evropských dotací a každá výměna zkušeností je důležitá," přiblížil primátor Martin Novotný, podle kterého obě města řeší také problematiku nových developerských projektů. "Ty jsou sice ukazatelem ekonomické síly prostředí, zároveň se proti nim často zvedá nevole obyvatel. To řešíme my, stejně jako Bratislava," upřesnil Novotný.

Tatiana Rosová zdůraznila i další důvod proč spolupracovat: "Naši mladí dneska mohou jet třeba do Thajska, ale sotva se kdy podívají na Moravu. A to je přece škoda," uvedla Rosová a zdůraznila, že zájem o Olomouc projevili i senioři. "Když se to v našich klubech rozneslo, setkali jsme se s obrovskou odezvou. Takže naše první konkrétní kroky zřejmě povedou tímto směrem," prozradila starostka. Olomouc chce ukázat také školákům, kteří by se na Hanou mohli vydat na školní výlety.

Žádné konkrétní projekty ale zatím na stole nejsou. "Dnes jsme podepsali smlouvu o spolupráci. Další kroky budou následovat. Nabízí se například možnost žádat na nějaké projekty společně o evropské dotace, uvidíme," řekl Martin Novotný.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip