Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc navštíví další z rockových legend – Status Quo. Lístky koupíte již příští týden

Zprávy z regionu

25.5.2011

Autor: Martina Burýšková

Po velkolepé rockové show minulého roku v podání legendárních Deep Purple zavítá do hanácké mteropole další z hvězd britského rockového nebe. Vrcholem čtvrtého ročníku festivalu Rocková Olomouc se stane koncert jedné z nejdéle fungujících rockových kapel vůbec – Status Quo. Ti se olomouckému publiku letos představí 5. listopadu tentokrát, s největší pravděpodobností, ve Sportovní hale UP. 

V letošním roce stojí festival Rocková Olomouc před nelehkým úkolem. V říjnu minulého roku si posadila hudební laťku nadmíru vysoko, to když si jako vrchol svého programu pozvala jednu z největších legend rocku vůbec, anglickou kapelu Deep Purple. Ta se dle očekávání setkala v Olomouci s obrovským ohlasem a na beznadějně vyprodaný zimní stadion si ji přišlo poslechnout kolem 7300 diváků. Této výzvy se však pořadatelé festivalu letos nechtěli zaleknout, proto se rozhodli pozvat další z velkých rockových veteránů. "Po hard rockových Deep Purple bude hlavní hvězdou letošního festivalu další britská kapela Status Quo. Ta má kořeny v hudbě amerického klasického rock 'n' roll a boogie, proto se dá očekávat, že letošní koncert bude ještě bujarejším večírkem než ten předchozí na zimním stadionu," oznámil primátor Olomouce Martin Novotný, jenž je patronem a duchovním otcem celého festivalu.



Již počtvrté v řadě se tak podařilo zajistit, aby do Olomouce dorazily světové legendy, které se jinak nejčastěji vydávají do hlavního města Prahy. Kromě Deep Purple mělo olomoucké publikum možnost vyslechnout v předchozích letech naživo také Uriah Heep a YES.
"Prvních pět z dvaceti zamýšlených ročníků Rockové Olomouce bychom chtěli věnovat diskriminovaným fanouškům rocku, kteří v dřívějších letech neměli šanci vyslechnout své hvězdy, a to ještě než ty hvězdy opustí svět. Status Quo je britská kapela, jejíž největší hity známe ze sedmdesátých let, případně počátku let osmdesátých. Její začátky v době studentských let ale spadají již do roku 1962," představil krátce skupinu Novotný.

Na předprodej vstupenek se rockoví fanoušci mohou těšit již příští týden, na pultech se objeví ve středu 1. června a podobně jako v případě koncertu Deep Purple budou k dostání lístky v předprodeji podle atraktivy míst za 690 a 890 korun. Navíc budou k dispozici také lístky na sezení za 1190 korun. Zakoupit je lze v pořádající agentuře Petarda Production (Purkrabská 7, Olomouc, telefon 585 421152, olomouc@petarda.cz) i v Informační centru Olomouc. Kapacita míst však bude tentokrát menší, koncert by se totiž měl se vší pravděpodobností konat ve Sportovní hale UP, která se zdá podle pořadatelů pro potřeby Status Quo vhodnější.
Milionové náklady si pořadatelé z agentury Petarda Production slibují pokrýt ze samotného výtěžku. K tomu by měly napomoci také další aktivity spojené s festivalem. "Součástí opět bude soutěž rockových kapel, do které se tentokrát přihlásilo pět kapel z kraje a jedna přímo z Olomouce. Jejich přehlídka by se měla uskutečnit v některém z olomouckých klubů. Předkapela by pro změnu měla přijet ze Spojených států a možná i ona se zapojí do rockové soutěže," uvedl za Petarda Production Josef Kořenek.
Status Quo je kapela známá díky hudebnímu stylu boogie. V roce 1962 ji založili Francis Rossi a Alan Lancaster, tehdy hráli pod názvem Scorpions. Od roku 1968 do roku 2007 nabídli svým fanouškům rovných 33 studiových alb. Mezi jejich nejznámější hity patří například Down, Down, Rockin' All Over the World, Whatever You Want či In The Army Now. Olomouckému publiku se představí ve složení: Francis Rossi (kytara), Rick Parfitt (zpěv, kytara), Andy Bown (zpěv, baskytara), John Edwards (baskytara, viola) a Matt Letley (bicí).
"Členy kapely zaujala Olomouc jako historické město a moc rádi by si jej prohlédli osobně. V této spojitosti tak odehrají v listopadu jedinečný koncert v hale UP. Z Olomouce se tak stává evropská kulturní metropole. V Olomouci by mělo v blízké době proběhnout i několik dalších koncertů pěveckých hvězd, jako je Suzanne Vega či operní pěvec José Cura. Usilujeme ale také o komornější vystoupení instrumentálních hvězd, na které sice nepřijde šest tisíc lidí, ale potěší skutečné fajnšměkry," uvedl primátor Martin Novotný.

Martina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941