Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc navštíví hvězda současného tance, připraven je i workshop pro fanoušky

Kultura

6.11.2014

Autor: barsi

Už příští týden zavítá do Olomouce významná osobnost současného tance a pohybového divadla. Nizozemsko-srbská choreografka Jelena Kostić uvede v úterý 11. listopadu na scéně Divadla na cucky svoji performanci. V nabídce je i workshop pro veřejnost.

"Hostování této renomované choreografky a tanečnice bude zcela určitě jedním z vrcholů letošní sezóny v našem divadle. O to větší máme radost, že Jelena kývla i na nabídku otevřeného workshopu pro veřejnost. Dílna se uskuteční přímo v den představení od 10 do 12 hodin ve Freskovém sále Divadla na cucky," uvedl mluvčí divadla Zdeněk Vévoda. Samotné vystoupení je na programu od 19:30 v Divadelním sále.

Od svých tanečních počátků v roce 2008 se Jelena Kostić zaměřuje na společensko-politická témata. V její tvorbě lze nalézt motivy odcizení, bezpečnosti, davového chování, sobectví, obětování či vyloučení ze společnosti. Tanečníci pod jejím vedením podstupují nápor silných emocí a vytrhují diváka z jeho poklidu. "Raději než pohyby a kroky předkládám svým tanečníkům charaktery," popisuje svou práci umělkyně. V sólovém představení A SHORT ODYSSEE/WOMAN (krátká odysea/žena) se setkáváme se ženou na cestě plné toulek a strastí. Je svedena, lapena, lovena a nakonec opuštěna. Její odhodlání se sestává z mnoha let samoty. Splní svou přísahu, ke které se kdysi zavázala? Sliby a hrozby se tu snoubí ve vášnivém tanci s melancholií východoevropské hudby.

Vstupenky na představení lze pořídit za 150 a 100 korun. Kurzovné workshopu je 100 korun. Zájemci si je mohou rezervovat online na webu divadla www.divadlonacucky.cz.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip