Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc oslaví Velikonoce, s hanáckou hudbou i regionálními specialitami

Tipy a názory

30.3.2015

Autor: barsi

Olomoucké Velikonoce – tak se jmenuje novinka, která letos obohatí kulturní kalendář našeho města. A na co se můžeme těšit? V sobotu se uskuteční první farmářský trh a v neděli se centrem města od rána ponesou melodie hanáckých lidových písní, návštěvníci budou ochutnávat tradiční regionální pokrmy či sledovat pletení pomlázek, košíků a dalších řemeslných výrobků.

Kulturní akce Olomoucké Velikonoce se letos uskuteční vůbec poprvé. "Hlavní myšlenkou této nové akce je především podpořit kulturní dění ve městě v době takto významných svátků a také zpestřit nabídku na dobu volných velikonočních dnů," vysvětlil náměstek primátora Pavel Urbášek.

Jarní oslavy vypuknou už v sobotu 4. dubna, kdy zaplní náměstí letošní první farmářský trh, jehož program bude výrazně velikonočně orientován. V rámci nedělního programu na Horním náměstí vystoupí folklorní soubory s pásmem věnovaným oslavám Velikonoc, představí se zde například cimbálová muzika Záletníci z Velké Bystřice, Hanácký mužský sbor Rovina nebo soubor Mladá Haná. Na náměstí se ve stejné době bude konat také řemeslný jarmark. "Zde může návštěvník zakoupit pomlázky, kraslice a tradiční hanácké produkty. Pro rodiny s dětmi chystáme tvůrčí dílna pro děti, které mohou pod vedením zkušených instruktorek vytvořit dárek s velikonoční tematikou pro pondělní koledníky či jen tak pro radost," dodává Karin Vykydalová z oddělení cestovního ruchu. Pořadatelé slibují i živá kuřátka a králíky, což samozřejmě potěší děti a celkově přispěje k navození velikonoční atmosféry.

barsi

Reklama

Daja patchwork

Katalog firem » Obchod » Metrový textil, látky, patchwork

Bavlněné látky a pomůcky pro patchwork. Největší výběr látek v Olomouci a okolí. E-shop i prodejna. Určitě stojí za to nás navštívit. Prodejna je v centru Olomouce.