Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc se promění v gastronomický ráj: na nový Garden Food Festival přijede Pohlreich i Paulus

Zprávy z regionu

27.1.2015

Autor: Barbora Sísová

Už za pár měsíců budete mít příležitost ochutnat gurmánské delikatesy předních regionálních restaurací, které odkryjí to nejlepší ze své kuchyně. Na prvním ročníku Garden Food Festivalu si můžete užít nejen ukázky pokrmů jednotlivých restaurací, ale také množství regionálních produktů. Budete mít příležitost ochutnat lanýží či hmyzí speciality nebo molekulární kuchyni či stále slavnější fusion cooking. A kromě jídla jsou připraveny také nejrůznější akce, například kurzy vaření s populárními kuchaři, workshopy, kde se například naučíte, jak správně naporcovat velkou rybu, nebo různé semináře. Garden Food Festival se uskuteční o víkendu 16. – 17. května ve Smetanových sadech.

Olomouc se tak v květnu zařadí po bok Prahy, Brna, Plzně či Litoměřic, které mají s food festivaly bohaté zkušenosti. "Osobně jsme se účastnili několika různých festivalů, z nichž nás nejvíc zaujal Prague Food Festival na Pražském hradě. Základní myšlenkou prvního regionálního festivalu dobrého jídla a pití na střední Moravě je představení zhruba dvaceti předních restaurací z celého Olomouckého kraje, ale také zajímavých a úspěšných konceptů z celé České republiky i zahraničí. Návštěvníky čekají ukázky moderních trendů v gastronomii, jakými jsou například hmyzí či molekulární kuchyně, vaření s lanýži, fusion cooking, show s chilli papričkami či porcováním velkých ryb," popsal organizátor Garden food festivalu Pavel Vysloužil, který dodal, že z olomouckých restaurací bude zastoupena například Denisova šest, Lobster, Atmosphere nebo Resort Hodolany, o dalších restauracích se zatím jedná. "Projekt si klade za cíl dlouhodobě ukazovat veřejnosti ve městě v kraji i v celé České republice, že v Olomouckém kraji je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svou práci s radostí a dobře," popsal za organizační tým Dušan Neumann.

Návštěvníci budou mít směněny hanácké grešle (1 grešle je 25 korun), které budou jediným povoleným platidlem na food festivalu. Za ně si budou moci nakupovat degustační porce. "Ceny zatím nemáme úplně promyšleny, ale nejspíš malé pivo nebo 1,5 deci vína budou stát jednu grešli, polévka asi jednu nebo dvě grešle a degustační porce jídla o velikosti zhruba padesát gramů od tří do šesti grešlí," popsal Pavel Vysloužil.

Tvářemi festivalu jsou šéfkuchař a moderátor pořadů o vaření Zdeněk Pohlreich a miss Eliška Bučková. Své kulinářské umění předvedou například Roman Paulus (Alcron Praha), Přemek Forejt (Resort Hodolany), Jaroslav Klár (Lobster Olomouc) nebo Radim Svačina (specialista na vaření s lanýži).

Nepřehlédnutelnou součástí letošní premiéry Garden Food Festivalu v Olomouci bude prezentace výrobků místních farmářů, regionálních produktů a značek. Tuto pestrou nabídku doplní stánky vybraných vinařů, výrobců destilátů a samozřejmě pivovarů a minipivovarů z Olomouckého kraje.

Vstupenky budou k dispozici v předprodeji na webových stránkách CK Culinaria Travel, serveru Ticketstream nebo v Městském informačním centru v Olomouci. Cena vstupného v předprodeji je 99 korun, na místě zaplatí návštěvník 139 korun. Garden Food Festival 2015 v Olomouci bude otevřen v sobotu 16. května od 10:00 do 20:00 hodin, v neděli pak od 10:00 do 17:00 hodin.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941