Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 9.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc se roztančí v rytmech flamenca. Festival Colores Flamencos začíná už tento čtvrtek

Tipy a názory

21.7.2014

Autor: barsi

Už tento čtvrtek vypukne Mezinárodní festival flamenca a španělské kultury Colores Flamencos. Během čtyř dnů si Olomoučané budou moci vychutnat temperamentní atmosféru ohnivého Španělska přímo v centru města. Kromě španělské hudby vás čekají také ukázky španělských filmů nebo gastronomie. Hlavní hvězdou bude fenomenální španělská tanečnice Karime Amaya, Alba Heredia a charismatický tanečník Iván Vargas.

Galavečer flamenca se uskuteční v nově zrekonstruovaném pavilonu A na výstavišti Flora Olomouc. Vůbec poprvé v České republice vystoupí tanečnice Karime Amaya a společně s ní se představí za doprovodu pěti hudebníků vycházející hvězda světového flamenca, tanečnice Alba Heredia a charismatický tanečník Iván Vargas. Program festivalu je již tradičně rozdělen do 4 dnů, v rámci kterých mají návštěvníci možnost navštívit galavečer flamenca, flamencovou fiestu, jazzový koncert, koncert klasické hudby, flamencové workshopy. Kromě hudebních vystoupení je však připravena také přehlídka španělské kinematografie v kině Metropol. Milovníci filmu se tak mohou těšit na sedm filmů ze španělské tvůrčí dílny, jejichž promítání bude zcela zdarma. Milovníci gastronomie budou mít příležitost ochutnat delikatesy ze španělské kuchyně v NH hotelu. Nabízí se například ragů z chobotnice se sušenými rajčaty podávané v horkém chlebě , vepřová panenka v Serrano šunce s olivovou bramborovou kaší a medovou demi glace nebo telecí oháňky ve vlastní šťávě s pinto fazolemi a chorizem. Celé menu naleznete zde a pokud vás něco zaujme, je potřeba si svůj stůl rezervovat dopředu. A když už je řeč o jídle, neměli bychom zapomenout ani na typické španělské nápoje. Tím nejslavnějším je asi sangria, kterou si budete moci vychutnat plnými doušky na Sangria party, která proběhne v sobotu v Restauraci&Baru Morgan´s v Mlýnské ulici. V rytmu flamenca zde můžete kromě sangrie ochutnat také španělská vína a speciality.

Olomoucký festival Colores Flamencos patří mezi nejvýznamnější festivaly tohoto žánru ve střední a východní Evropě. Cílem je představit široké veřejnosti španělskou kulturu v mnoha jejích podobách, zejména potom žánr flamenco, který je zapsán na listině nehmotného dědictví UNESCO. Počátky festivalu sahají již do roku 2009, kdy se uskutečnil v Olomouci historicky první ročník. Za šest let konání festivalu ho navštívilo více než 20 tisíc návštěvníků. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal a to na Galavečer flamenca, který se uskuteční 25. července v pavilonu A na Výstavišti Flora Olomouc. Na ostatní představení a to i včetně Galavečera flamenca, budou vstupenky k dostání v Městském informačním centru Olomouc, které sídlí v podloubí olomoucké radnice. Podrobný a aktualizovaný program festivalu naleznete zde.

Program festivalu Colores Flamencos

24. července od 20 hodin: Večer s flamenkovou kytarou, restaurace Morgan´s, Mlýnská ulice
25. července od 20.30: Galavečer flamenka, pavilon A, výstaviště Flora
26. července od 14 hodin: Flamenková fiesta, Horní náměstí (před radnicí), od 20 hodin: koncert Artura Soriana, Jazz Tibet Club, od 20 hodin: Sangria party & DJ Enrique, restaurace&bar Morgan´s
27. července od 19 hodin: Koncert Siempre Nuevo a mezzosopranistky Barbory Poláškové, kaple Božího těla, Konvikt

24.-27. července: Přehlídka španělské kinematografie - Kino Metropol
24. července 17.30 Tango, 20.00 Sněhurka: jiný příběh
25. července 17.30 Bratranci, 20.00 Nemají pokoj svévolníci
26. července 17.30 Chico a Rita, 20.00 Trosečník
27. července 17.30 Neuvěřitelná dobrodružství Tad a Stonese

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941