Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 16 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc si namlouvá další partnerské město - Krakov. Přiblíží ho i výstava

Zprávy z regionu

24.4.2014

Autor: jap

Olomouc a Krakov. Už několik let probíhá mezi dvě velmi si blízkými městy sbližování, které by mohlo vyvrcholit uzavřením partnerství. Dnes bude v Arcidiecézním muzeu otevřena otevřena výstava, která představí archeologický průzkum na Hlavním náměstí v Krakově a současně Dolním náměstí v Olomouci.

Výstava Tajemství skrytá pod zemí, pořádaná v Ambitu Arcidiecézního muzea, představuje atraktivní výsledky archeologických výzkumů na dvou exponovaných místech – na Hlavním náměstí v Krakově a na Dolním náměstí v Olomouci. "Krakovská část je odlišná, vzhledem k tomu, že tamní exponáty jsou součástí stálé expozice přímo pod náměstím, prezentujeme ji proto hlavně prostřednictvím fotografií. Naopak v olomoucké části je k vidění na pět desítek archeologických nálezů," představil mluvčí muzea Petr Bielesz.

Někdejší metropole Moravy a Polska, sídla starobylých univerzit a biskupství, vzdělanostní, kulturní a duchovní centra. Kultura, dějiny, krásná historická centra i duchovní atmosféra, to vše spojuje moravskou Olomouc a polský Krakov. Už v období raného středověku a potom ještě několikrát v historii bývala na určitý čas obě města součástí jednoho státu.

jap

Reklama

Resort Hrubá Voda

Katalog firem » Sport » Ski areály

Resort Hrubá Voda je nový moderní areál nejen pro rodiny s dětmi. BOBOVÁ DRÁHA s celoročním provozem, Tubingová dráha, Kamzíkova stezka, vodní svět a dětské hřiště, 4 SEDAČKOVÁ LANOVKA...